Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Wat zoeken ondernemers in een fiscaal professional?
21-5-2021

Veel ondernemers zoeken naar een goede accountant / belastingadviseur / fiscaal professional, maar niet alle ondernemers stellen hierin dezelfde eisen. Een grote leverancier van software voor fiscale aangifte, deed onderzoek naar wat ondernemers precies zoeken in een fiscaal professional. In dit artikel nemen we de uitkomsten met u door en leggen wij u dat de juiste professional van groot belang is voor een gezonde cashflow.

Uit het onderzoek van Nextens van begin dit jaar, blijkt dat het grootste deel van de ondernemers meer waarde hecht aan ervaring dan aan een diploma. Wel is het zo dat zij de voorkeur geven aan een fiscaal professional die een afgeleide opleiding heeft op minimaal Hbo-niveau. Daarnaast heeft de accountant / belastingadviseur / fiscaal professional welke werkt bij een kantoor de voorkeur boven een zelfstandige.

Eisen die gesteld worden aan fiscaal professionals

Voor het onderzoek werden 245 ondernemers met personeel ondervraagd. Bijna 7 op de 10 ondernemers geven aan dat ervaring belangrijker voor hen is dan het op zak hebben van het juiste diploma. Iets meer dan 7 op de 10 van hen geven aan dat zij het wel belangrijk vinden dat de fiscaal professional een Hbo-opleiding heeft afgerond. Ongeveer 35 procent van de ondernemers geeft aan dat zij verwachten dat een fiscaal professional meer oog heeft voor cijfers dan voor mensen. Daarnaast zien ondernemers graag dat een fiscaal professional een echte teamplayer is en dat de vaardigheden zich niet mogen beperken tot de cijfers.

Waar letten ondernemers nog meer op?

Het blijkt dat ondernemers waarde hechten aan meer zaken wanneer het gaat om het vinden van de juiste fiscaal professional voor hun bedrijf. Van de vrouwelijke ondernemers vindt 64 procent dat deze professional een echte teamplayer moet zijn. Dit percentage ligt, met 69 procent, nog hoger bij de mannelijke ondernemers. Maar liefst 8 op de 10 ondervraagde ondernemers is van mening dat de professional een optimale kennis moet hebben van bedrijfskunde. Een nog grotere groep, maar liefst 95 procent, vindt dat de fiscaal professional de organisatie achter de cijfers moet begrijpen.

Fiscaal professional moet duizendpoot zijn

Ondernemers stellen behoorlijk wat eisen aan de fiscaal professional. Eigenlijk moet het vooral een duizendpoot zijn, die samenwerkt met finance collega’s. De professional moet altijd als doel hebben om een optimale bedrijfsvoering te realiseren, die verder dan de eigen verantwoordelijkheden kijkt en die precies weet wat er gebeurt achter de schermen van de onderneming. De ideale fiscale professional is volgens de ondervraagde ondernemers vooral iemand die meer doet dan enkel de cijfers achter de komma berekenen.

Een gezonde cashflow

De fiscaal professional draagt uiteraard ook bij aan het realiseren en in stand houden van een gezonde cashflow. Hiervoor is het belangrijk dat facturen tijdig betaald worden. Toch komt het binnen de meeste bedrijven voor dat facturen open blijven staan. Het is dan vooral belangrijk om niet te lang te wachten met het ondernemen van verdere actie. Hierin staat Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht graag voor u klaar. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie, advies of het plaatsen van een opdracht. Wij zijn u graag van dienst.

20 fiscaal professional ondernemer

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.