Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Debiteurenbeheer verdient meer aandacht dan het krijgt
14-2-2023

Topsporters zijn gewend om dagelijks het maximale van hun lichaam te vragen. Ze zetten zich in om topprestaties neer te zetten, medailles in de wacht te slepen en records te verbreken. Topsport vraagt niet alleen veel van het lichaam, maar ook van de geest. Om het beste te bereiken is de juiste mindset nodig. Als er iets is waar topsporters geen weet van hebben, dan is het opgeven. Dat woord komt niet voor in het woordenboek van een echte topsporter.

Deze professionals op het sportieve vlak kunnen finance professionals zeker veel leren. Welke overeenkomsten zijn er tussen topsporters en finance professionals en wat kunnen ze van elkaar leren? In dit artikel delen wij 5 belangrijke lessen van topsporters voor finance professionals met u.

1. Het steeds opnieuw verleggen van de grenzen

De topsporters moeten steeds opnieuw hun grenzen verleggen om de best mogelijke prestaties te leveren. Dit is zeker een instelling die finance professionals ook verder kan helpen. Wanneer u als finance professional succesvol wilt zijn, dan is het soms nodig om van de bekende weg af te stappen en op zoek te gaan naar nieuwe grenzen. Het is een goede manier om opgeven uit de weg te gaan en nieuwe wegen naar succes te vinden.

2. Gewoon opstaan en doorgaan

Dit klinkt simpel, maar is het niet. Lang niet iedereen heeft een goed begrip van wat keihard werken is. Niets komt vanzelf, en dat is een belangrijke les die topsporters kunnen aandragen aan de finance professionals. Wanneer er nooit iets nieuws geleerd wordt, dan wordt er eigenlijk ook niet hard gewerkt. U moet zich blijven ontwikkelen. Iets nieuws leren om verder te willen komen vraagt om de bereidheid om te vallen en de moed om weer op te staan. Dát is keihard werken en leidt tot ondernemen met passie.

3. Vertrouwen op het eigen kunnen

Wanneer u niet vertrouwt op waar u toe in staat bent, dan ligt opgeven op de loer. Topsporters geven niet op. Zelfs de paralympische topsporters laten zich niet beperken door hun beperkingen. Waarom niet? Omdat zij de beperkingen niet als een beperking maar als een kans zien. Een prachtige les waar eigenlijk iedereen iets van kan leren. Vertrouw altijd op uw eigen kunnen en herinner uzelf waar u toe in staat bent. Dit betekent niet dat alles in één keer goed gaat, maar het betekent dat u accepteert dat niet alles in één keer goed gaat. Er komt altijd weer een morgen om het nog eens te proberen.

4. Sterk doorzettingsvermogen ontwikkelen

Wie bij elke tegenslag bij de pakken neer gaat zitten komt nergens. Iedereen, topsporter of finance professional, komt eens op een breekpunt terecht. Het is dan het doorzettingsvermogen waar u op moet kunnen vertrouwen. Ontwikkel een krachtig doorzettingsvermogen dat het overneemt wanneer u een breekpunt bereikt. Dit zorgt ervoor dat u de wil op kunt brengen om een stap harder te zetten om het beoogde doel te bereiken.

5. Goed team hebben

Een topsporters is nergens zonder een professioneel team om zich heen. Zo ook kan een finance professional niet zonder ondersteuning. Zorg ervoor dat u een goed team om u heeft met de juiste competenties. Lukt dit niet met de huidige mensen in uw team? Overweeg dan externe partijen in te huren.

Wij zijn er om u te ondersteunen

Bij Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht zijn wij partner en onderdeel van het financiële team van uw organisatie. Wij staan veel klanten bij met kennis, financiële problemen oplossen en mensen financieel op weg helpen. Zo helpen wij u ook graag om de cashflow van uw bedrijf sterk te houden, door ervoor te zorgen dat facturen betaald worden.

Vrijblijvend als creditprofessional met ons kennismaken in Utrecht? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag vrijblijvend meer over wat wij voor u kunnen betekenen.

02 topsport incasso finance professional

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.