Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws Hoe is uw analytisch vermogen als finance professional?
05-11-2021

Een finance professional heeft een sterk analytisch vermogen nodig. In een tijd van een overvloed aan data is dit een essentiële eigenschap om te hebben als CFO. Uit de recente FinTech Barometer 2021 van boekhoudsoftware aanbieder Visma blijkt dat 36% van de financieel directeuren het belangrijk vindt dat de finance professional een goed ontwikkeld analytisch vermogen heeft. Hoe zit het met uw analytisch vermogen? In dit artikel nemen we de uitkomsten van de barometer door,

Vaardigheden van Finance professionals

Een finance professional heeft de juiste vaardigheden nodig om goed te zijn in wat hij of zij doet. We schreven hier al eerder een artikel over. Steeds meer financieel directeuren letten vooral op vaardigheden die in de toekomst van groter belang kunnen zijn. Zo vindt 31 procent van de CFO’s dat een finance professional leiderschapskwaliteiten moet hebben en 35 procent is van mening dat een optimale communicatievaardigheid onmisbaar is.

Maar liefst 72 procent van de CFO’s wil hun onderneming volledig data gedreven maken binnen een tijdsbestek van 3 jaar. Het spreekt voor zich dat deze data moet kunnen worden geanalyseerd. Dit verklaart waarom de gemiddelde financieel directeur het zo belangrijk vindt dat een finance professional een sterk analytisch vermogen bezit.

Bedrijven worden steeds meer data gedreven

Big data gaat een steeds grotere rol spelen binnen bedrijven. Maar liefst 31 procent van de financieel directeuren geeft aan dat er op dit moment onvoldoende kennis in huis is van dataprocessen en –analyses om echt helemaal data gedreven te worden. Juist dit is nodig om toekomstbestendig te zijn als bedrijf. Maar liefst een kwart van de CFO’s zegt dat dit belangrijk is om de bedrijfsprocessen efficiënter te maken en 22 procent zegt dat deze kennis noodzakelijk is om het aanbod aan producten en services te kunnen verbreden. Hierdoor wordt de vraag naar een optimaal analytisch vermogen onder finance professionals steeds groter.

Functie van de finance professional verandert

De finance professional ziet het zelf ook. De functie verandert. Het is voor elke finance professional belangrijk om mee te groeien in de ontwikkelingen. We krijgen steeds meer te maken met big data en diverse technologieën, waaronder artificial intelligence (AI / Kunstmatige Intelligentie), robotisering en intelligente automatisering. Hierdoor komen diverse taken van de finance professional te vervallen. Hierbij gaat het om repetitieve, handmatige taken. Dit betekent dat de aandacht van de finance professional steeds meer naar het analytische deel van de functie moet gaan, waarbij deze professional zich moet blijven ontwikkelen.

Sneller op betalingsproblemen inspelen

Als finance professionals zich meer gaan focussen op het analytische deel van hun functie, dan kunnen zij onder meer ook beter inspelen op betalingsproblemen wanneer deze ontstaan. Dit betekent dat er een proactieve aanpak kan worden gerealiseerd, waardoor er uiteindelijk een verbetering in de bedrijfsresultaten ontstaat. Hoe sneller en beter betalingsproblemen worden gezien en aangepakt, hoe kleiner het risico dat facturen onnodig lang open blijven staan.

Openstaande vorderingen vragen om een juiste aanpak. Heeft u openstaande facturen en wilt u deze vorderingen uit handen geven aan een professionele partij? Dan staat het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht natuurlijk graag voor u klaar. Wij kunnen uw systeem koppelen aan ons systeem om direct dossiers en statuswijzingen direct te delen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.

44 analytisch vermogen finance professional

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input