Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Zakelijk gebruik NFT’s nog in kinderschoenen bij finance & MKB
14-11-2023

NFT’s, ook wel non-fungible tokens, zijn unieke tokens die digitaal op geen enkele wijze vervangbaar zijn. Ze kunnen worden gebruikt om een community op te bouwen, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook worden ingezet op het vlak van digitale verkopen. NFT’s zijn onderdeel van een nieuwe technologie die zeker voordelen biedt aan bedrijven.

Weet u echter wat NFT’s zijn en hoe ze zakelijk ingezet kunnen worden? Op dit moment weten slechts 4 op de 10 financieel eindverantwoordelijken precies van NFT’s zijn en welke voordelen zij bieden. In dit artikel neem het team van Willems Incasso & Gerechtsdeurwaarder u mee in de wereld van NFT’s.

Onbekendheid over de mogelijkheden met NFT’s

In totaal deden 580 financieel verantwoordelijken mee aan een onderzoek naar de bekendheid en het gebruik van NFT’s. De resultaten liegen er niet om. Maar liefst 60 procent van de finance professionals heeft onvoldoende kennis van NFT’s en weet ook niet goed wat de voordelen ervan zijn. Slechts 19 procent van de ondervraagden geeft aan de zakelijke voordelen en mogelijkheden van NFT’s voor zich te zien. Het is dan ook duidelijk dat het gesprek over de toepassing van NFT’s in veel organisaties nog niet heeft plaatsgevonden. Bij slechts 12 procent van de bedrijven is dit wel al gebeurd.

Kennis en ervaring opdoen in de privésfeer

NFT’s worden zeker niet alleen in het bedrijfsleven gebruikt. Ook privé worden NFT’s gebruikt. Een deel van de finance professionals die wel al gebruik maakt van de NFT’s geeft dan ook aan kennis te hebben gemaakt met de mogelijkheden in de privésfeer. Van de 19 procent van de finance professionals die al gebruik maakt van NFT’s geeft maar liefst 56 procent aan de NFT’s eerst privé te hebben gebruikt. Op deze manier hebben zij goed kennis kunnen maken met de mogelijkheden en voordelen. Het zijn ook deze professionals die het gebruik van NFT’s in de zakenwereld aanmoedigen.

Veel mogelijkheden met NFT’s

De NFT’s kunnen tegenwoordig al op veel manieren worden toegepast en op die wijze extra voordelen bieden aan bedrijven. Adidas is één van de meest bekende merken die al goed gebruik maakt van NFT’s. Het merk heeft een complete NFT-collectie gelanceerd die via een cryptomunt kon worden aangeschaft door klanten. Hiermee kregen klanten voorrang op de fysieke collectie van het merk.

Wist u dat: Een van de meest bekende en waardevolste NFT’s zijn die van de Rare Bored Ape Yacht Club. Een collectie aan unieke apen die u voor miljoenen dollars kunt bezitten.

Adidas heeft hiermee laten zien dat NFT’s goed kunnen worden ingezet om het digitale klantenbestand op een effectieve manier op te bouwen. Zo zijn er meer mogelijkheden om de NFT’s in te zetten voor voordeel, bijvoorbeeld als blijk van klantwaardering of in de vorm van een digitale stempelkaart.

Meer innovaties voor finance professionals

Finance professionals kunnen gebruik maken van steeds meer innovaties en technologieën. Toch zijn er ook altijd zaken waar finance professionals mee te maken krijgen waar eenvoudigweg geen innovaties voor zijn. Zo zullen deze professionals altijd te maken krijgen met klanten die niet betalen, hoe goed er ook vooronderzoek wordt gedaan naar de kredietwaardigheid.

Het is belangrijk om snel te reageren op klanten die de factuur niet betalen, om de eigen cashflow te beschermen. Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht helpt u hier graag bij. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.

11 nft creditmanager finance

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.