Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Bereid u goed voor op 'comparitie na antwoord'
30-5-2019

In eerdere blogs beschreven we al waaraan een dagvaarding moet voldoen en dat de conclusie van antwoord een reactie van de wederpartij is op de dagvaarding. Na deze twee schriftelijke stukken beslist de rechter meestal tot een ‘comparitie na antwoord’. Dit is een zitting in de rechtbank waarbij alle betrokken partijen persoonlijk moeten verschijnen. Het is zaak om u hierop goed voor te bereiden. Wij adviseren u graag en staan u bij in dit proces.

Tijdens een comparitie na antwoord gaat de rechter met beide partijen in gesprek over wat er is gebeurd. Eiser en gedaagde mogen ook op elkaar reageren. Na deze inhoudelijke behandeling geeft de rechter vaak de partijen de mogelijkheid om tot een schikking te komen. Hij (let op: zij) geeft aan hoe hij juridisch tegen de zaak aankijkt en stuurt beide partijen letterlijk de gang op. Het is dan aan de partijen zelf om een schikking te treffen of toch een vonnis te vragen.

Ken uw dossier goed

Als u de eisende partij bent, dan weet u natuurlijk precies waarom u een juridische procedure bent begonnen. Toch is het goed om uw dossier, en ook de reactie van de tegenpartij, vooraf goed door te nemen. Bespreek het met uw advocaat / deurwaarder en vraag ook om uitleg als u bepaalde zaken of juridische termen niet begrijpt. Zo komt u goed beslagen ten ijs en u maakt bovendien een goede indruk bij de rechter.

Gang van zaken in een rechtbank

Onze juristen zijn bijna dagelijks op de rechtbank, voor u is dat bepaald geen dagelijkse kost. Zorg er dus voor dat u op de hoogte bent van de praktische gang van zaken bij de rechtbank. Wees bijvoorbeeld ruim op tijd, met het oog op het vinden van een parkeerplek, de controle bij de ingang van het gerechtsgebouw en eventueel toiletbezoek. Laat kinderen thuis en zorg dat uw mobiele telefoon op stil staat tijdens de zitting. Ten slotte is het zaak uw kalmte te bewaren en goed te luisteren. Omdat uw advocaat of jurist de rechter wellicht kent, kunt u met hem/haar ook uw kansen inschatten.

Dresscode in rechtbank

U verwacht het wellicht niet, maar zelfs in de rechtbank geldt een dresscode: Casual Chic, Business of Smart Casual. In feite bent u vrij in uw kledingkeuze, maar zorg er wel voor dat u netjes gekleed gaat. Vergelijk een bezoek aan de rechtbank maar met een sollicitatiegesprek: ook daar wilt u een goede indruk maken!

Niet betalende klant

Heeft u een niet betalende klant en wilt u uw gelijk halen bij de rechtbank? Neem dan contact met ons op. Wij stellen samen met u een goede dagvaarding op en zetten uw dossier door naar de rechtbank in uw regio. Neem contact met ons op en wij gaan direct voor u aan de slag. U kunt het hele proces online volgen!

22 comparitie na antwoord

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.