Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws Minnelijke incasso: dé 4 voordelen voor u en uw klant!
01-12-2017

Niets is zo vervelend als klanten die uw rekening niet betalen. Ze voelen vaak als een blok aan het been, want u moet veel te lang wachten op uw geld. Veel ondernemers komen in problemen doordat betalingen niet op tijd binnenkomen. Als u uw klant wilt laten betalen, dan kunt u kiezen voor een minnelijke  incasso of gerechtelijke incasso. De eerste methode is een gepaste manier om klanten alsnog te laten betalen.

Via een minnelijke incasso probeert u om zonder tussenkomst van de rechter de klant de rekening te laten betalen. Het is een klantvriendelijke manier om openstaande facturen op te vorderen. Bovendien voorkomt u daarmee een gerechtelijke procedure en de kosten daarvan. Welke voordelen levert minnelijke incasso nog meer op?

1. Hoger klantbehoud

Bij een minnelijke incasso wordt een klant vriendelijk gewezen op een openstaande factuur. Op deze wijze wordt geprobeerd de klant alsnog te laten betalen, zonder tussenkomst van de rechter.

Door hier op zorgvuldige wijze mee om te gaan, streeft u naar optimaal klantbehoud. Dit betekent dat de klant voor de toekomst kan worden behouden. Sommige incassobureaus gaan agressief te werk richting een debiteur. Dit is niet vaak bevorderlijk voor de relatie. Natuurlijk is een wat pittigere aanpak soms nodig, maar niet gelijk bij de eerste contactmomenten.   

2. Snelle betaling

Dankzij minnelijke incasso bent u veelal verzekerd van een snelle betaling. Een debiteur kan uw factuur per ongeluk over het hoofd hebben gezien. Mocht het voor een debiteur niet mogelijk zijn om het volledige bedrag in één keer te betalen, dan kan er een betalingsregeling worden getroffen. Tot een gezamenlijke oplossing komen, bespaart u veel frustratie en ellende.

3. Compromis

Soms is een klant niet tevreden over de diensten en/of producten die zijn geleverd. Willems Incasso kan hierin bemiddelen, waardoor een compromis kan worden bereikt. Daarmee wordt gekozen voor een oplossing die beide partijen schikt en/of wenselijk is. Door samen tot een compromis te komen hoeft u geen gerechtelijke procedure te starten.

4. Inzicht in bedrijfsdata

Door een incassobureau in te schakelen voor een minnelijke incasso heeft u een extra voordeel. Vrijwel Ieder bedrijf staat in de databanken van kredietinformatie bureaus. De financiële staat van uw debiteur is zo eenvoudig te achterhalen en slecht betaalgedrag door uw klant zal zorgen voor een lagere waardering van zijn of haar PD-rating. Natuurlijk zal uw klant met deze wetenschap eerder geneigd zijn te betalen.

Voorkom een gerechtelijke procedure
Natuurlijk wilt u het liefst zo lang mogelijk wachten met een gerechtelijke procedure. Minnelijke incasso is daarom zeker een overweging waard wanneer klanten hun facturen niet aan u betalen.

Neem vandaag nog contact op met Willems Incasso als u graag de mogelijkheden wilt bespreken voor uw niet-betalende klanten. U kunt uw oninbare factuur ook digitaal indienen!

minnelijke incasso

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input