Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws 5 Kenmerken van een betrouwbaar incassobureau!
20-10-2017

U overweegt een incassobureau in te schakelen om ’moeizame’ vorderingen te innen. Dan wilt u niet geconfronteerd worden met een malafide instelling. Om een incassobureau te openen zijn geen diploma’s of vergunningen nodig. Als uw incasseerder onjuiste facturen probeert te innen, uw klanten ongewenst onder druk zet of hoge kosten in rekening brengt, bent u verder van huis.

Er zijn in Nederland ongeveer 850 deurwaarders en incassobureaus. Als u een openstaande vordering heeft en u bent op zoek naar een incassobureau, dan moet u letten op de volgende 5 kenmerken:

 1. Er is een derdenrekening

Een goed incassobureau heeft een derdenrekening waar de debiteuren hun openstaande factuur naar moeten overmaken. Deze derdenrekening is een aparte rekening die bij een plotseling faillissement van een incassobureau niet ‘leeggehaald’ mag worden. Het geld dat uw debiteur dus overmaakt aan het incassobureau staat dus veilig.

2. Het bureau hanteert de bij wet vastgestelde percentages

In Nederland gelden sinds 2012 vaste percentages die incassobureaus in rekening mogen brengen aan consumenten bij het vorderen van openstaande rekeningen. Deze zijn vastgelegd in de Wet Incasso Kosten (WIK):
• Over de eerste € 2.500 van een vordering is dit 15%
• Over de hierna volgende € 2.500 van de vordering is dit 10%
• Over de hierna volgende € 5.000 van de vordering is dit 5%
• En over de hierna volgende € 190.000 van de vordering is dit 1%

3. Het bureau informeert u helder over bevoegdheden

Een incassobureau is niet altijd een deurwaarderskantoor. Willems uit Utrecht is dit wel. Indien een instelling de indruk probeert te wekken dat ze juridisch gezag bezit om betaling af te dwingen, wordt u misleid. Incassobureaus werken doorgaans op basis van een minnelijke schikking. Dit betekent dat in klantvriendelijk contact met uw debiteur naar een geschikte manier wordt gezocht om een openstaand factuur te voldoen. Het ultieme doel is dat u én uw vordering ontvangt én uw klant behoudt.

4. Goed bereikbaar

Kijk vooraf hoe goed het incassobureau bereikbaar is. Kunt u ze bellen van 8 tot 17 uur of zijn ze pas na 13u open en alleen te bereiken op een mobiel nummer? Bel vooraf altijd even en kijk hoe snel u iemand aan de lijn krijgt.

5. U heeft inzicht in uw dossier

Een goed incassobureau werkt met een online systeem waarin u altijd de voortgang kan volgen van uw dossier. Zo weet u precies wanneer er contact is geweest en welke brieven er zijn verzonden. Dit geeft u inzicht en rust.

Extra aandachtspunt
Kijk hoe het zit met de certificeringen van het managementsysteem.

Betrouwbaar incassobureau in Utrecht

Willems Gerechtsdeurwaarders en Incasso uit Utrecht is al ruim 45 jaar gespecialiseerd in het incasseren van openstaande vorderingen. Wij hebben iedere smoes ter wereld wel gehoord waarom een rekening niet op tijd betaald werd. Bent u ondernemer en wilt u advies over uw openstaande facturen? Neem contact met ons op en wij gaan aan het werk!

Kenmerken incasso 2

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.