Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws Snel een vordering incasseren: advocaat of incassobureau?
02-2-2018

De werkzaamheden zijn afgerond of de producten zijn geleverd en u heeft de factuur de deur uitgedaan. Het is nu aan de klant om de factuur te voldoen binnen de afgesproken termijn. Als een betaling uitblijft, zelfs na het sturen van meerdere herinneringen of het maken van betalingsafspraken, dan doet u er goed aan om professionele hulp in te gaan schakelen.

U kunt het betalingstraject zelf voortzetten, maar het is ook een optie om een advocaat of incassobureau in te schakelen. Wie van deze twee kunt u het beste de vordering laten incasseren? Wij leggen in dit blog enkele verschillen uit.

Zelf incasso regelen

Het is een optie om het incassotraject zelf voort te zetten, maar dit kost u de nodige energie, tijd en geld. Dit komt de winstmarge van uw bedrijf niet ten goede. Bovendien ontbreekt het u vaak aan kennis en expertise een klant te overtuigen alsnog tot betaling over te gaan. Zeker bij een kleine organisatie kost dit alleen maar extra geld. Daarom is het verstandig dit over te laten aan professional. Dit levert u flink wat voordelen op en scheelt u bovendien de nodige kopzorgen. 

Schakel een incassobureau in

Bij een niet-betalende klant kunt u ervoor kiezen een incassobureau in te schakelen. Deze werkt veelal op basis van no cure no pay. Dit komt er op neer dat u het incassobureau niet hoeft te betalen als een betaling uitblijft en er geen oplossing mogelijk is. Dien daarom uw onbetaalde factuur in bij een incassobureau en ontdek direct wat dit u oplevert. Over het algemeen neemt een incassobureau elke onbetaalde factuur aan.

Het inschakelen van een incassobureau is vaak niet duur en hiermee heeft u alle kennis en middelen om tot een succesvolle incasso te komen. Een betrouwbaar incassobureau communiceert transparant en snel. Veel incassobureaus zijn ook vaak gerechtsdeurwaarder. Dit heeft als voordeel dat er na de uitspraak van de rechter direct overgegaan kan worden tot de uitvoering van het vonnis.

Advocaat inschakelen voor incasso

Een incassobureau inschakelen is vaak een prima stap in het incassotraject om een factuur te innen. Blijft een betaling alsnog uit en krijgt u te maken met juridische claims en aansprakelijkheid? Dan kunt u ervoor kiezen een advocaat in te schakelen. Deze is gespecialiseerd in uw rechtsgebied en kan zo beter adviseren wat u het beste kunt doen. Veel advocaten treden ook op als incassobureau of werken samen met gerechtsdeurwaarders (en visa versa).

Als de debiteur na alle aanmaningen en sommaties niet wil betalen dan kan een advocaat een dagvaarding opstellen die nodig is voor de rechtbank. In de toekomst kan deze dagvaarding nodig zijn om beslag te leggen op de inboedel van een schuldenaar. Houd er wel rekening mee dat een advocaat duurder is dan een incassobureau, maar hiervoor krijg u inhoudelijkere juridische kennis.

Incasso uit handen geven

Veel ondernemers geven debiteuren onnodig veel tijd om met de betaling over de brug te komen. Middels diverse smoezen wordt u vaak aan het lijntje gehouden. Durf actie te ondernemen en geeft uw openstaande facturen uit handen. Wij gaan voor u aan de slag zodat u zich kunt focussen op uw echte werkzaamheden. Neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

05 advocaat of incassobureau

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input