Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws 6 Tips om debiteuren te bellen
28-4-2017

Veel bedrijven vinden het lastig en vervelend om debiteuren te contacten inzake een openstaande betaling. Wellicht loopt u ook regelmatig aan tegen een niet-betalende debiteur. Welke mogelijkheden heeft u om een klant alsnog te laten betalen? Onderstaande 6 tips helpen u op weg.

1. Doe grondig onderzoek

Voordat u contact opneemt met een debiteur, is het belangrijk grondig onderzoek te doen. Pak nog eens de openstaande factuur erbij, de opdrachtbevestiging en leveringsvoorwaarden die u heeft verzonden aan uw klant. Daarmee creëert u duidelijkheid voor uzelf wat de afspraken zijn en versterkt u bovendien uw positie richting uw debiteur.

2. Ga niet met een klant in discussie

Hoe graag u uw geld ook wilt zien, het heeft weinig zin om met een klant in discussie te gaan. Probeer vooral te focussen op de relatie die u heeft met een klant. Bij het behoud van de relatie heeft u ook in de toekomst meer kans op nieuwe opdrachten.

3. Blijf altijd professioneel

Hoe lelijk een debiteur ook tegen u doet, blijf altijd netjes en professioneel. Soms weet u niet wat de reden is dat een klant nog steeds niet heeft betaald. Misschien zit een klant financieel wel in zwaar weer. Het is daarom beter te focussen op het maken van een betalingsafspraak.

4. Verstuur geautomatiseerde herinneringen

Professioneel overkomen met uw bedrijf of organisatie? Probeer herinneringen of aanmaningen zoveel mogelijk te automatiseren. Daarmee laat u duidelijk zien wie u bent en dat u uw betalingen serieus neemt.

5. Laat u niet van het kastje naar de muur sturen

Tijdens het bellen van een debiteur wordt u nogal eens van het kastje naar de muur gestuurd. De kunst is om dit niet te laten gebeuren. Probeer altijd de verantwoordelijke voor de openstaande factuur aan de lijn te krijgen.

6. Laat u ondersteunen door een incassobureau

Komt u er alleen niet uit? Schakel een incassobureau in voor de nodige ondersteuning. Dit brengt veelal een schrikeffect teweeg bij debiteuren. Doe er uw voordeel mee! Neem vrijblijvend contact op met Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso in Utrecht.

17 debiteur bellen 2

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.