Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws Rechtsbijstandsverzekering of incassobureau: Wat is beter?
22-12-2017

In een ideale wereld waarin iedereen zich aan zijn afspraken zou houden, zou u een rechtsbijstandverzekering niet nodig hebben. Evenmin als de diensten van een incassobureau. Maar in de realiteit komt het helaas regelmatig voor dat een klant uw factuur niet of niet geheel voldoet. Wat is dan voor u beter, gebruik maken van een incassobureau of een rechtsbijstandsverzekering? In dit blog vergelijken we ze en geven wij u ons advies.

Verdiensten van de andere partij

Beide partijen hebben een andere positie als het op hun verdiensten gaat. De rechtsbijstandsverzekering heeft het honorarium al binnen via de maandelijkse of jaarlijkse premie. Een incassobureau verdient pas iets als het geld voor u binnenhaalt. Dit kan op basis van no cure no pay of een vergoeding voor persoonlijk advies en ondersteuning.

Rechtsbijstand Tros Radar

Het zal niet altijd gebeuren, maar als u een vordering laat afhandelen door een verzekeringsmaatschappij bestaat de kans dat deze zo weinig mogelijk tijd in de kwestie willen steken. Uit efficiency zal men eerder adviseren om te schikken dan een incassobureau. Een gang naar de rechter kost immers tijd. Een verzekerraar wil zo min mogelijk uren kwijt zijn aan het oplossen van incassozaken. In december 2016 maakte Tros Radar een mooie uitzending over hoe rechtsbijstandverzekeringen te werk gaan. Deze uitzending kunt u online bekijken.

Incassobureau gaat innen

Zoals u heeft kunnen zien is een rechtsbijstandverzekering niet ideaal als u snel achter een openstaande debiteur aan wil. Zij adviseert al snel om te schikken. Een incassobureau daarentegen heeft er belang bij om een zo’n groot mogelijk deel van de vordering te incasseren in verband met het eigen honorarium. Over de hoogte van de incassokosten schreven we recentelijk een blog. Bovendien is het in de visie van een incassobureau niet opportuun om te schikken als u uw zaken goed heeft afgehandeld en gedocumenteerd. Wanneer het geld aan u toekomt, dan doet een incassobureau alle moeite om de kwestie op financieel gebied recht te zetten.

Rechtsbijstandsverzekering of incassobureau?

Wellicht heeft u naar aanleiding van het bovenstaande voor uzelf de afweging al gemaakt. Het is onze mening dat voor het incasseren van openstaande vorderingen, waarbij de tegenpartij in gebreke blijft met betalen zonder echte zakelijk argumenten, u altijd beter af bent met een incassobureau. Wacht daarom niet te lang en schakel op tijd een incassobureau in. Op die manier zal er alles aan gedaan worden om de openstaande vordering voor u te incasseren.

Incasso opdracht geven

Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of heeft u een onbetaalde factuur? Neem dan gerust contact op met Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso in Utrecht. Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Rechtsbijstandsverzekering of incassobureau

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input