Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Incassobureau inschakelen: 7 redenen om het te doen!
09-4-2024

Als MKB-bedrijf in Utrecht of daarbuiten staat u dagelijks voor diverse uitdagingen. Een van de meest voorkomende problemen waar u als ondernemer mee te maken krijgt, is het innen van openstaande facturen. Het lijkt misschien eenvoudig om dit zelf op te lossen, maar in de praktijk blijkt dit vaak tijdrovend en niet altijd juridisch correct te zijn. Het is dus tijd om het uit te besteden!

Heeft u een opstaande factuur, dien deze dan eenvoudig online in en wij gaan voor u aan de slag! In dit blog geven we u 7 redenen waarom het inschakelen van een incassobureau zoals Willems Gerechtsdeurwaarder & Incasso niet alleen een slimme, maar ook een noodzakelijke stap is voor uw bedrijf.

1. Professionele aanpak

Een incassobureau heeft de kennis en ervaring om uw vorderingen op een professionele en juridisch correcte manier te innen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de juridische correctheid van de incassoprocedure. Uw vorderingen worden op een respectvolle, maar doortastende manier geïnd, waarbij de relatie met uw klant zo veel mogelijk behouden blijft.

2. Voor u een tijdsbesparing

Het zelf achterna zitten van debiteuren kan enorm veel tijd kosten. Tijd die u beter kunt besteden aan het runnen en laten groeien van uw bedrijf. Door een incassobureau in te schakelen, kunt u deze tijd besparen en toch verzekerd zijn van een effectieve aanpak van uw openstaande facturen.

3. Juridische expertise

Incassobureaus beschikken over uitgebreide juridische kennis, want zij doen de hele dag niets anders. Ze zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom incassoprocedures. Dit betekent dat ze in staat zijn om uw zaak op de meest effectieve en juridisch correcte manier te behandelen.

4. Voorkomen van agressief incasseren

We zien regelmatig dat de emoties hoog kunnen oplopen als we een zaak aangeleverd krijgen. Zoals uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt blijkt, kan agressief incasseren leiden tot financiële schade en emotionele stress bij debiteuren. Door een professioneel incassobureau in te schakelen, voorkomt u dat uw bedrijf geassocieerd wordt met dergelijke praktijken.

5. Behoud van klantrelaties

Een incassobureau weet hoe belangrijk uw klantrelaties zijn. Zij zullen daarom altijd proberen om de vordering te innen op een manier die de relatie met uw klant niet onnodig schaadt. Dit is vooral belangrijk in een kleine gemeenschap, waar mond-tot-mondreclame een grote rol speelt.

6. Kostenbesparing

Hoewel het inschakelen van een incassobureau kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn juist kostenbesparend werken. Door de efficiënte aanpak en de juridische expertise is de kans groter dat uw vorderingen succesvol worden geïnd. Dit betekent dat u minder financieel verlies lijdt op uw openstaande facturen.

7. Alternatieve geschiloplossing

Incassobureaus bieden vaak ook alternatieve geschiloplossingen aan, zoals mediation of arbitrage. Dit kan een snelle en kosteneffectieve manier zijn om betalingsgeschillen op te lossen zonder tussenkomst van de rechter. Doordat een professionele partij met deze voorstellen komt, is de debiteur vaak eerder geneigd om over de brug te komen.

Uitdagingen voor MKB-bedrijven uit Utrecht

MKB-bedrijven in Utrecht en omgeving staan voor specifieke uitdagingen als het gaat om incasso en betalingsbeleid. Vaak proberen zij eerst zelf een oplossing te vinden met de klant, maar dit kost veel tijd en is vaak niet juridisch correct. Bovendien kan het leiden tot onnodige spanningen met klanten, wat schadelijk kan zijn voor de reputatie van uw bedrijf.

Een ander probleem is dat veel MKB-bedrijven niet altijd op de hoogte zijn van de juridische mogelijkheden en beperkingen rondom incassoprocedures. Dit kan leiden tot fouten in het incassotraject, waardoor de kans op succesvolle inning afneemt. Daarnaast ervaren veel MKB-bedrijven in Utrecht en omgeving een hoge druk om goede relaties met hun klanten te onderhouden. Dit kan ertoe leiden dat zij te lang wachten met het inschakelen van een incassobureau, waardoor de kans op succesvolle inning verder afneemt.

Schakel Willems Gerechtsdeurwaarders in!

Het inschakelen van een incassobureau is een belangrijke stap voor MKB-bedrijven om hun betalingsbeleid te versterken en hun financiële gezondheid te waarborgen. Door te kiezen voor een professionele en respectvolle aanpak, kunt u uw openstaande facturen effectief innen, terwijl u uw kostbare tijd bespaart en uw klantrelaties behoudt.

Willems Gerechtsdeurwaarder & Incasso staat klaar om u hierbij te ondersteunen. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij u kunnen helpen met uw openstaande facturen.

04 incassobureau inschakelen ondernemer

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.