Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Incassobureau als particulier inschakelen? Ja, dat kan!
11-2-2022

Heeft u te maken met een openstaande rekening of een conflict over geld? Een incassobureau inschakelen is dan de volgende stap om uw gelijk te behalen. Kan dit zomaar als particulier? Jazeker, als particulier kunt u gewoon een incassobureau inschakelen voor professionele ondersteuning. Bij Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht bent u als particulier en/of (kleine) ondernemer van harte welkom wanneer u een incassobureau wilt inschakelen.

Ons team aan ervaren incassomedewerkers en juristen heeft alle kennis in huis om u snel van advies te voorzien en voor u aan de slag te gaan. Dien uw dossier online in en wij gaan direct voor u aan de slag of neem contact met ons op! Goed om te weten is dat u altijd te maken heeft met juridische kosten als wij voor u aan de slag gaan. Deze zijn om consumenten te beschermen wettelijk bepaald en zullen wij u altijd vooraf laten weten.

Incassobureau inschakelen als consument is mogelijk

Als particulier kunt u, net als bedrijven, te maken krijgen met mensen die niet betalen. Het spreekt voor zich dat u wilt ontvangen waar u recht op heeft. Wanneer u als particulier een incassobureau wilt inschakelen, dan blijkt dit in de praktijk vaak lastig. In bepaalde gevallen is het bedrag dat u nog moet krijgen te laag, waardoor een incassoservice de dienstverlening niet beschikbaar stelt. In andere gevallen stuit u op incassobureaus die helemaal geen dienstverlening aanbieden aan particulieren. Wanneer u zeker wilt zijn van een eerlijke, professionele service van een incassobureau, dan kunt u als particulier altijd bij ons terecht.

Wanneer heeft u als particulier een incassobureau nodig?

Er zijn tal van situaties denkbaar waarin u als particulier een incassobureau wilt inschakelen. Zo zien we veel zaken voorbij komen die te maken hebben met huur, leningen tussen personen of het leveren van goederen. Steeds meer mensen investeren in vastgoed en verhuren een woning aan particulieren of vrienden om wat meer inkomsten te vergaren. Als een huurder vervolgens niet betaalt, dan kunt u als particuliere verhuurder een incassobureau inschakelen.

Is de tuinafscheiding tussen u en uw buren tijdens een storm omgevallen? Mogelijk heeft u de kosten voor een nieuwe schutting voldaan en heeft u zwart op wit staan dat uw buren u in termijnen terugbetalen. Betalen uw buren niet? Dan kunt u als particulier een incassobureau inschakelen om de kosten voldaan te krijgen. Dit zijn uiteraard slechts voorbeelden van situaties waarin u een incassobureau nodig kunt hebben.

Zorg voor duidelijke bewijzen

Uiteraard is het in alle gevallen wel zo dat u de nodige bewijzen nodig heeft voordat u een incassobureau kunt inschakelen. Heeft u uitsluitend een mondelinge afspraak gemaakt over een lening, bijvoorbeeld, dan is het niet eenvoudig om te bewijzen dat er een afspraak is gemaakt met betrekking tot de terugbetaling van de lening.

U heeft als particulier dus wel bewijsstukken nodig om een incassobureau in te kunnen schakelen. Het is mogelijk om een overeenkomst bij het incassobureau in te dienen als bewijsstuk, maar ook mailverkeer of appjes kunnen als voldoende bewijs vormen. In alle gevallen is het belangrijk dat u aan kunt tonen dat de tegenpartij u geld schuldig is.

Wacht nooit te lang

Is iemand u geld schuldig en wilt u als particulier een incassobureau inschakelen? Dan bent u bij ons natuurlijk welkom als u de vordering goed kunt onderbouwen. Wij raden u altijd aan om zo snel mogelijk in actie te komen wanneer iemand een vordering niet betaalt aan u. Hoe sneller er kan worden gehandeld, hoe groter de kans op een succesvolle vordering.

Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht kan u altijd op een passende wijze van dienst zijn. Onze focus ligt op bedrijven en organisaties, maar ook particulieren zijn bij ons zeker aan het juiste adres. Wilt u als particulier een incassobureau inschakelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een persoonlijk advies.

6 incassobureau particulier deurwaarder

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.