Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Hoe int de maffia een niet betaalde factuur?
17-8-2018

Als zzp'er of ondernemer krijgt u ongetwijfeld een keer te maken met een klant die niet betaalt. Dit is natuurlijk uiterst vervelend en u doet er uiteraard alles aan om een openstaande nota alsnog te innen. U bewandelt hiervoor de juiste wegen, door een herinnering te sturen of een incassobureau in te schakelen.

Het kan echter ook op een andere manier. Als u in handelt zonder een KvK nummer en in een wat schimmigere wereld, dan is er vaak geen betalingstermijn van 30 dagen of een stap naar de rechter. Hoe int de maffia een niet betaalde nota en wat kunnen wij hiervan leren?

Mishandeling of erger

Deze quote van Al Capone geeft de maffiawereld goed weer: “You can get much further with a kind word and a gun then you can with a kind word alone”. We kennen allemaal de films The Godfather en Scarface waarin we een beeld krijgen van hoe de maffia werkt als het om geld en belangen gaat.

Mensen die in het criminele circuit actief zijn, wagen het vaak niet om te wachten met het betalen van een openstaande schuld bij een schuldeiser. De kans is namelijk groot dat ze te maken krijgen met een afrekening. Dit kan een mishandeling zijn, maar in het ergste geval komt zelfs de dood om de hoek kijken. U kent vast de uitspraak: ‘Geld of uw leven’.

De maffia is ook erg creatief bij debiteuren die met smoesjes komen om niet op tijd te betalen. Ze oefenen net zolang druk uit totdat ze hun geld krijgen. Daarbij zijn wettelijke regels niet erg belangrijk. Leden van de maffia staan immers, in hun mening, boven de wet. Afspraak is afspraak, dus er zal betaald moeten worden. Intimidaties zijn daarbij aan de orde van de dag en ze schromen er niet voor terug om iemands reputatie met de grond gelijk te maken. Daarbij ontkomen ook de vrienden en familieleden niet aan de intimidaties.

Als de maffia al zulke stappen neemt, hoe werkt dit dan in de praktijk met incassobureaus in Nederland? Zijn zij wel altijd even correct in hun werkwijze? Of zijn er cowboys in de markt die boven de wettelijke macht staan?

Maffia incassobureaus

Over het algemeen werken incassobureaus netjes volgens wettelijke richtlijnen en protocollen. Toch overtreden ook incassobureaus regelmatig de wet. Dit kan bijvoorbeeld door het rekenen van veel te hoge incassokosten of zaken beloven die helemaal niet waar zijn of kunnen. Soms is het zelfs zo erg dat er bedreigingen, scheldpartijen en privacy schendingen aan te pas komen. Uiteraard is dit niet correct, want het heeft wel iets weg van maffiapraktijken. Daarom is het beter uw debiteurenbeleid of openstaande factuur uit te besteden aan een nette en discrete partij.

Hoe weet u echter of een incassobureau integer is? Eerder schreven wij een blog met daarin 5 kenmerken van een betrouwbaar incassobureau . Let op deze 5 punten als u een zaak uit handen gaat geven.

Werk samen met een professioneel incassobureau

Heeft u een klant die niet betaalt, ook niet na het versturen van meerdere herinneringen of het plegen van verschillende telefoontjes? Maak dan een afspraak met ons kantoor. Wij zijn een professioneel incassobureau en gerechtsdeurwaarder met ruim 40 jaar ervaring.

Wij houden er geen maffiapraktijken op na. Wij manen debiteuren op nette wijze aan om een openstaande nota te voldoen. Daarmee boeken wij veel succes, dus heeft het zeker zin om een beroep te doen op onze service. Neem contact met ons op om uw zaak te bespreken of dien uw openstaande factuur direct in.

33 maffia factuur

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.