Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Wanbetaling blijft een groot probleem bij MKB’ers
26-5-2017

Elke MKB’er heeft er helaas wel eens mee te maken: wanbetalers. Deze wanbetalers zijn niet allemaal mensen die er bewust op uit zijn om een bedrijf te duperen. Vaak zijn het mensen die te goeder trouw een product of dienst hebben aangeschaft, in de veronderstelling dat de betaling gewoon zou kunnen geschieden. Door omstandigheden bij uw debiteur blijft echter soms een betaling uit. Veel MKB’ers hebben nog steeds te maken met wanbetaling.

Reden voor wanbetaling

Wat de reden voor de wanbetaling ook is, u zit er wel mee in uw maag. Als iemand niet op tijd betaalt kunt u zelf namelijk ook financieel in de problemen terechtkomen. Willems Incasso is een incassobureau voor MKB’ers uit Utrecht en omstreken dat u graag helpt wanbetaling zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat te doen bij wanbetaling

Wanbetaling is een groot probleem. Stelt u voor het gemak eens dat u een trouwe klant heeft die opeens niet meer kan betalen. Dit kan een tijdelijk probleem zijn, dat binnen enkele maanden opgehelderd kan zijn. Het is echter ook mogelijk dat het een probleem van blijvende aard is. Wat doet u hier dan tegen als MKB’er?

Gaat u met behulp van een incassobureau incasseren? Of probeert u er zelf met deze wanbetaler uit te komen? Het eerste geval kan er voor zorgen dat uw goede relatie onder druk komt te staan, in het tweede geval loopt u het risico dat u niet betaald wordt. Wij geven u een aantal tips:

  1. Bestudeer vooraf de jaarrekening

U kunt al een hoop betalingsproblemen voorkomen als u rode cijfers ziet op de jaarrekening. Bestudeer daarom altijd de jaarrekening van een bedrijf. Zeker bij een grote opdracht.

  1. Strengere selectie van klanten

Train uzelf en uw verkopers beter in het controleren van klanten voordat ze zaken gaan doen. Klantacceptatie begint bij sales.

  1. Ga bellen

Het bellen van debiteuren vinden veel MKB’ers lastig en vervelend. Wij geven u daarom 6 tips.

  1. Voorkom een oninbare vordering

Niets is vervelender als u uw vordering niet meer kunt incasseren. Wij geven u 8 tips van onze incassospecialist.

  1. Schakel een gerechtsdeurwaarder in

Als u klant na al uw mailtjes en belletjes niet wil betalen, dan kunt u ook een gerechtsdeurwaarder inschakelen. In dit artikel leest u wanneer u een gerechtsdeurwaarden inschakelt.

Openstaande factuur uit handen geven

Ons incassobureau heeft een jarenlange ervaring op het gebied van wanbetalingen. Wij kunnen samen met u bekijken hoe we ervoor gaan zorgen dat uw wanbetalers toch tot betaling overgaan.

We willen u helpen ervoor te zorgen dat u niet langer op uw geld hoeft te wachten  en dat uw goede relatie met klanten ook zo min mogelijk schade oploopt. Laat wanbetalers geen extra probleem voor u worden en neem contact met ons op.

21 Wanbetaling mkb

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.