Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Soorten beslaglegging en wanneer worden ze gebruikt?
13-1-2017

Openstaande facturen zijn voor geen enkele ondernemer fijn om te hebben. U wilt graag dat uw factuur wordt voldaan als een product of dienst geleverd is aan een particulier of bedrijf. Blijft een factuur openstaan, ook nadat u meerdere keren een herinnering heeft verzonden aan uw debiteur?

Dan kunt u overwegen de factuur te laten innen door een gerechtsdeurwaarder. De gerechtsdeurwaarder is de enige instantie die het gehele incassotraject voor u kan uitvoeren.

Het incassotraject bestaat uit  3 fasen:

  1. Minnelijk traject

    Hierin kunnen wij de schuldenaar aanmanen. In eerste instantie zullen wij proberen om via brieven een betalingsregeling met de schuldenaar te regelen.

  2. Gerechtelijk traject

    Als de schuldenaar niet gaat betalen dan starten wij een procedure bij de rechtbank.

  3. Executie traject                             

    Zodra de rechter een uitspraak heeft gedaan kunnen wij dit vonnis gaan uitvoeren. Wij kunnen onder meer beslag leggen op bezittingen van de schuldenaar.

Al deze bevoegdheden zorgen ervoor dat u als ondernemer uw vorderingen kunt onderbrengen bij een instantie met een alles-in-één-oplossing. Wij gaan dus verder dan een standaard incassobureau. Wij vertellen u graag wanneer u een gerechtsdeurwaarder voor uw incasso inschakelt.

Krijg grip op openstaande facturen

U kunt een gerechtsdeurwaarder inschakelen als u geen grip krijgt op facturen die blijven openstaan. U kiest voor de dienstverlening van Willems als u een vordering heeft op een particulier of bedrijf. Het snel innen van openstaande gelden valt onder de expertise van een gerechtsdeurwaarder. Daarnaast geeft Willems advies omtrent uw debiteurenbeheer en welk incassotraject bij u past als ondernemer en uw dienstverlening.

Kom in actie bij een openstaande schuld

Heeft een debiteur een schuld bij u openstaan? Dan is het van belang dat u zo snel mogelijk in actie komt. Samenwerken met een gerechtsdeurwaarder geeft vaak net dat extra zetje om klanten tot betaling aan te zetten. Uw weet zich dan bijgestaan door een ervaren partij die u de zorg uit handen neemt en een waarborg biedt dat uw klant correct en zakelijk wordt tegemoet getreden.

Kies voor Willems Incasso en Gerechtsdeurwaarders

Professioneel omgaan met een openstaande schuld is belangrijk om tot een goed resultaat te komen. Dat is een belangrijke reden om te kiezen voor Willems. Elke vordering is uniek, daarom kunt u te allen tijde rekenen op de expertise en het doelgericht handelen van Willems.

Bovendien krijgt u adviezen aangereikt hoe u eventuele problemen in de toekomst kunt voorkomen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

02 deurkloppen

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.