Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: Met de scheiding tussen schulden en verwijt lijkt ook de verantwoordelijkheid verdwenen.

 

                     

 

U bent hier: Home Nieuws Huurachterstand: schakel een incassobureau in
29-12-2017

Als u onroerend goed verhuurt, is het noodzakelijk om goed in de gaten te houden dat de huurder tijdig aan zijn betalingsverplichtingen voldoet. Natuurlijk wilt u de verstandhouding met de huurder goed houden, zeker als u persoonlijk contact heeft met deze. Maar een huurcontract is ook een juridisch overeenkomst die eisen stelt aan u als verhuurder en aan de huurder. Als uw huurder zijn maandelijkse betalingsverplichting niet nakomt, doet u er wijs aan om een incassobureau in te schakelen.

Wat is uw plicht als verhuurder?

Zodra de huur niet tijdig wordt voldaan, bent u als verhuurder verplicht dat mee te delen aan de huurder en dient u deze te sommeren alsnog aan zijn betalingsverplichting te voldoen. U kunt dit doen per e-mail of brief. Doet u dit niet tijdig dan kan dit later gevolgen hebben als de huurachterstand begint op te lopen.

Goede verstandhouding met huurder of niet

Misschien wilt u de goede verstandhouding met uw huurder niet onder druk zetten en twijfelt u om contact op te nemen als deze niet tijdig heeft betaald. Dat is niet verstandig en kan u veel geld gaan kosten. Een niet betalende huurder kan een groot probleem gaan vormen, niet alleen omdat u de huurpenningen gaat missen, maar ook omdat u dan niet meer zeker bent of deze huurder nog wel zorgvuldig omgaat met uw eigendom. In die gevallen raakt de verstandhouding uiteraard ook verstoord en bovendien is het een risico wat u niet kunt nemen.

Ga niet alleen aan de slag

Als verhuurder of investeerder bent u hoogstwaarschijnlijk niet op de hoogte van alle geldende regels en andere zaken die komen kijken bij het incasseren van achterstallige huur. Wanneer de huurder niet ingaat op uw verzoek en de huur niet betaald wordt, dan is het hoogste tijd om stappen te ondernemen. Omdat alles juridisch moet kloppen, is het belangrijk dat het standaard proces hierbij wordt gevolgd.

De huurder heeft in Nederland tenslotte ook veel rechten. Het is dan ook verstandig om bij huurachterstand meteen een ervaren incassobureau in te schakelen en op die manier de achterstallige huur te incasseren. Zo bent u er zeker van dat u alle juridische stappen juist doorloopt.

Niet betalende huurder

Heeft u nog vragen of heeft u een niet betalende huurder? Neem dan gerust contact op met Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso in Utrecht. Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

52 huurachterstand

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input