Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: het stemmetje van de schuld laat de schuldenaar nooit alleen zijn.

                     

 

U bent hier: Home Nieuws 57% van de finance professionals werkt efficiënter dit jaar
20-11-2020

Finance professionals blijken veel efficiënter te werken in de coronaperiode dan zij daarvoor deden. Onguard, een fintech-onderneming, voerde onderzoek uit naar de efficiëntie van werken. Hierbij werden meer dan 300 Nederlandse professionals uit de finance wereld ondervraagd. De recente peiling laat zien dat finance professionals vóór maart 2020 minder efficiënt werkten dan tijdens de coronacrisis. Maar liefst 57% van de ondervraagde professionals geeft aan efficiënter te werken sinds de komst van de coronacrisis in ons land. Hoe efficiënt werkt u de afgelopen maanden?

Door allerlei maatregelen werken steeds meer finance professionals (deels) vanuit huis. Geen reistijd meer, veel minder gesprekken met collega’s en vergaderingen die minder lang uitlopen. De coronacrisis heeft, ondanks alle ellende, ook wat voordelen gehad voor veel organisaties.

De uitslag van de recente peiling

Het is natuurlijk een interessant gegeven dat meer dan de helft van de finance professionals aangeeft beter en efficiënter te werken nu we met corona te maken hebben. Zo gaf de recente peiling meer interessante informatie weer. Maar liefst 60 procent van de ondervraagden geeft aan geen weerstand meer te voelen ten opzichte van het digitaal transformeren. Eerder was er sprake van een behoorlijke weerstand. Tijdens het onderzoek gaf 72 procent aan tijdens de coronacrisis ontdekt te hebben dat er veel behoefte aan digitale transformatie bestaat.

Oorzaak van efficiënter werken tijdens de coronacrisis

Een belangrijke vraag is natuurlijk wel hoe het komt dat finance professionals ineens meer uit zichzelf weten te halen tijdens de coronacrisis. Ook hierover kan het onderzoek duidelijkheid geven. Er blijken twee oorzaken te zijn voor het efficiënter werken in crisistijd. Op de eerste plaats is dit de snelle digitalisering, waar iedereen ineens mee te maken krijgt. In het ‘normale’ leven, dus vóór corona, was er nog aardig wat weerstand te bespeuren onder de finance professionals, maar deze weerstand is door de omstandigheden aardig afgevlakt. Een tweede reden is dat een groot deel van de finance professionals aangeeft ook efficiënter te werken doordat zij verplicht vanuit de eigen woning moeten werken. De rust en de flexibiliteit zorgen ervoor dat zij efficiënter werken.

Poll: Wilt u in 2021 ook vaker thuiswerken of weer terug naar kantoor?

Moeten we in de toekomst thuis blijven werken?

We kunnen makkelijker thuis werken dan we vooraf hadden gedacht. Dit geldt zeker ook voor de finance professionals. De vraag is dan ook: blijft thuiswerken de voorkeur houden na de coronacrisis? Maar liefst 82%van de finance professionals geeft aan dat zij ook na de coronacrisis graag thuis zouden willen blijven werken. Slechts 15 procent denkt dat het na corona weer heel gewoon is om op kantoor te gaan werken. Inmiddels heeft 60 procent van de ondernemingen investeringen gedaan om het thuiswerken in de toekomst mogelijk te houden en makkelijker te maken.

Sterk debiteurenbeleid blijft belangrijk

De coronacrisis heeft niet alleen een grote impact op het zakenleven, maar zeker ook op het privéleven van iedereen. Zo zijn er nooit eerder zo veel leningen aangevraagd dan tijdens de coronacrisis. Een deel van de consumenten heeft het financieel moeilijk en bedrijven krijgen hier ook mee te maken. Het is daarom wel belangrijk dat er wordt vastgehouden aan een sterk debiteurenbeleid, ook als de finance professionals thuis werken. Blijven facturen onbetaald? Schakel dan tijdig een incassobureau in, zodat u uw cashflow kunt bewaken.  Heeft u een ervaren incassobureau nodig? Dan staat Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht voor u klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

47 thuiswerken finance professionals

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input