Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Juist nu versneld digitaliseren vergroot voorsprong
12-6-2020

We zijn in een tijd beland waarvan we nooit hadden gedacht het mee te gaan maken. Nederland, en grote delen van de wereld, hebben te maken met strenge vrijheidsbeperkingen vanuit overheden. Bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren blijven (deels) gesloten en mensen werken zo veel mogelijk vanuit hun eigen woning. Zelfs Koningsdag werd dit jaar Woningsdag. Het feit dat er nu niet op kantoor gewerkt kan worden betekent in deze digitale tijd gelukkig niet dat er helemaal niet gewerkt kan worden. Sterker nog, juist nú is het moment om als organisatie versneld te gaan digitaliseren, zodat u de voorsprong in de markt en op uw concurrenten kunt vergroten.

Veel bedrijven lopen achter met digitaliseren

Een groot deel van de Nederlandse bedrijven heeft goed geïnvesteerd in digitalisering de laatste jaren. Echter, er zijn ook nog veel bedrijven die achterlopen. Vaak geldt hier dat er eenvoudigweg geen tijd was om te digitaliseren. Deze tijd is er nu voor veel bedrijven wel en daarom is dit het moment om te gaan digitaliseren. Door processen verder te digitaliseren zult u tijd en geld besparen, maar ook beter inzicht krijgen op uw klanten. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van data van klanten aan verschillende systemen, aan het op orde brengen van de boekhouding, het controleren van betalingsafspraken, algemene voorwaarden updaten, het zoeken naar nieuwe tools en natuurlijk ook het aanscherpen van het debiteurenbeleid.

Steeds meer zaken worden gedigitaliseerd

Digitaliseren kost wat tijd en investering, maar levert uiteindelijk veel meer tijd – en dus geld – op. Het is voor bedrijven absoluut de moeite waard om deze vreemde tijd te gebruiken om te digitaliseren. Controleer nog eens waar digitalisering mogelijk is. Is bijvoorbeeld de communicatie met debiteuren al goed gedigitaliseerd en hoe zit het met de overeenkomsten tussen uw bedrijf en de klanten en leveranciers? Kan er digitaal een handtekening worden gezet onder een contract? Zijn uw betalingen al goed gedigitaliseerd? Zeker dit laatste is in deze tijd erg belangrijk. U krijgt facturen namelijk sneller betaald wanneer u zorgt voor digitalisering op dit vlak.

Facturen met iDEAL-link worden sneller betaald

In Nederland maken we veel gebruik van iDEAL, de betaaloptie van Nederlandse bodem, waar alle grote banken bij aangesloten zijn. In 2019 werden er maar liefst 700 miljoen iDEAL transacties verricht in ons land. Onderzoek wijst uit dat een factuur, die per mail wordt verstuurd, sneller wordt betaald wanneer deze is voorzien van een iDEAL-link. De betaallink zorgt ervoor dat een aanzienlijk groter deel van de facturen ruim binnen de betaaltermijn wordt voldaan dan wanneer deze betaallink niet aanwezig is.

De meest eenvoudige verklaring hiervoor is wel het gemak waarmee er betaald kan worden. Maar liefst 80% van alle betalingen wordt met een smartphone verricht. Voeg een iDEAL betaallink aan uw facturen per mail toe en mensen kunnen de factuur direct betalen via de app voor internetbankieren. Als u maar één ding kunt digitaliseren in uw processen, dan is het wel het toevoegen van een iDEAL link aan uw facturen.

Ontvang betalingen van facturen sneller

Dit is hét moment om te digitaliseren en hierbij mogen de facturen niet vergeten worden. Bedrijven krijgen vaker te maken met klanten die niet betalen. Het is aan u om de kans zo groot mogelijk te maken dat de factuur betaald wordt en het liefst natuurlijk ook binnen de gestelde betaaltermijn. Door uw facturen te digitaliseren vergroot u deze kans aanzienlijk. Daarnaast kunt u ook veel eenvoudiger een dossier opbouwen.

Krijgt u te maken met een klant die de factuur niet betaalt? Dan staat Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht natuurlijk voor u klaar. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, ook wanneer u meer informatie of advies wilt. U kunt ook onze nieuwe chatbot Willie gebruiken!

24 digitalisering voorsprong mkb

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.