Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Factuur uit handen geven aan ‘No cure, no pay’ incassobedrijf?
25-3-2022

No cure, no pay incassobedrijven zijn er genoeg en het klinkt aantrekkelijk voor ondernemers. Pas betalen als er resultaat is. We zien steeds meer van dit soort incassobedrijven. Wanneer u een incassobureau wilt inschakelen om een niet betaalde factuur te innen, dan wilt u kunnen rekenen op een service die bij u past. U wilt het gewenste resultaat, maar wel met respect voor uw klantrelatie.

Is het inschakelen van een no cure, no pay incassobedrijf dan wel de juiste keuze? Wij vertellen u hier graag meer over in dit artikel. Mocht u een factuur uit handen willen geven, dan gaan wij natuurlijk graag direct voor u aan de slag.

No cure, no pay incasso

De term ‘No cure, no pay’ betekent dat u niet hoeft te betalen voor de service wanneer er geen resultaat wordt bereikt. Is het incassobureau niet succesvol in het innen van uw vordering, dan hoeft u dus niet te betalen de tijd en moeite van het incassobureau. Is het wel gelukt om een (deel van de) factuur te innen, dan betaalt u wel voor de geleverde diensten. Voor veel ondernemers klinkt dit heel aantrekkelijk, en dat is logisch.

De ‘no cure, no pay’ methode lijkt vaak over te komen als een prestatiegarantie waardoor alles in het werk gezet gaat worden om uw factuur betaald te gaan laten worden. Dat zal een incassobureau ook wel doen, maar zij werken ook niet graag gratis. Een no cure, no pay incassobedrijf zal alles op alles zetten om de factuur voor u betaald te krijgen, zij willen zelf immers ook betaald krijgen.

Gevaar no cure, no pay incassobedrijf

Het grote gevaar van een no cure, no pay incassobedrijf is dat alles op alles gezet zal worden om de debiteur te laten betalen. Het feit dat u niet hoeft te betalen zolang er geen resultaat is, is als een stok achter de deur voor het incassobedrijf. U mag zich afvragen of er wel respectvol naar uw klant toe wordt gehandeld als succes op zich laat wachten. Een bedrijf dat een stok achter de deur nodig heeft om te doen wat het behoort te doen, is dat wel een bedrijf waarmee u zaken wilt doen?

En daarbij is er nog een tweede gevaar van de ‘no cure, no pay’ aanpak. Als uw dossier niet waterdicht in elkaar zit, het incassobedrag laag is of de debiteur niet te bereiken is of met smoesjes komt, dan zal u onder op de stapel belanden. Klanten die wel goede dossiers en hoge vorderingen aanleveren zijn immers veel aantrekkelijker om tijd in te gaan steken. Als u dus de volle 100% de aandacht wilt voor uw dossier, dan moet u niet naar een no cure, no pay incassobureau gaan.

Besef het volgende: als er moeilijk te incasseren valt, dan bent u geen interessante klant.

Klantrelatie vaak behouden

In verreweg de meeste gevallen zal gelden dat u uw klant wilt behouden. U wilt graag dat de klant nog eens terugkomt en u wilt ook zeker zijn dat de klant een fijne ervaring heeft met uw bedrijf. Dit gaat allemaal niet op wanneer een incassobureau op respectloze wijze over uw klant heen walst. Er moet en zal immers alles aan gedaan moeten worden om snel en direct de openstaande factuur betaald te krijgen. Wilt u uw klant behouden, dan is het in alle gevallen aan te raden om te kiezen voor kwaliteit en servicegerichtheid in plaats van een no cure, no pay aanpak.

Incassobureau met respect voor uw debiteur

In de basis komt het eigenlijk allemaal neer op de vraag hoe hard u wilt dat een incassobureau voor u aan de slag gaat. Wilt u dat het incassobureau respectvol handelt en op passende wijze aan de slag gaat met het incassotraject, of wilt u dat er – indien nodig – gebeten wordt?

Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht staat voor u klaar wanneer u vooral wilt dat uw klant met respect behandeld wordt en het incassotraject van hoge kwaliteit is, waardoor de kans op succes van nature groot is. Wilt u meer weten over wat wij precies voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op of dien uw vordering online in.

12 no cure no pay incassobureau

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.