Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: de sociale zone van 'anderhalve meter' versterkt de onderlinge aantrekkingskracht..

 

                     

 

U bent hier: Home Nieuws 6 Tips voor goed cashmanagement
18-10-2019

Goed cashmanagement is belangrijk om verliezen voor het bedrijf te voorkomen. Veel bedrijven hebben echter moeite met het goed organiseren van hun cashmanagement, waardoor er onnodig geld verloren gaat. In bepaalde gevallen kan dit grote, vervelende gevolgen voor het bedrijf hebben. Daarom hebben wij 6 praktische tips opgesteld om het cashmanagement goed te organiseren. Ga ermee aan de slag.

1. Zorg voor een optimaal beleid

Het beheren van geld omvat veel handelingen, zeker wanneer u met diverse stromen te maken heeft. Denk aan contant geld, aan pinbetalingen, bankoverschrijvingen en andere manieren waarop er geld binnenkomt. Om het geld optimaal te beheren heeft u een goed georganiseerd beleid nodig, met procedures die ervoor zorgen dat alles voortdurend te volgen is. Let daarom niet alleen op cash geld wanneer u aandacht besteedt aan uw cashmanagement, maar ook op andere geldstromen, zodat alles één lijn blijft volgen.

2. Handhaving van de procedures

Het beleid en de procedures moeten door iedereen goed worden gehandhaafd. Bekijk goed welke medewerkers binnen dit proces betrokken worden en zorg ervoor dat deze medewerkers een goede training ontvangen. Wanneer personeel het beleid goed naleeft is het makkelijker om het geldverwerkingsproces probleemloos te laten verlopen.

3. Moedig verantwoordelijkheid aan

Medewerkers die een training hebben gevolgd weten precies hoe zij met geldstromen om moeten gaan. Dan is het aan u om ervoor te zorgen dat zij in alle voorkomende situaties hun verantwoordelijkheid nemen. Moedig verantwoordelijkheid aan door duidelijke consequenties te stellen wanneer het beleid niet wordt opgevolgd.

4. Stel een helder schema op

Het is goed om een schema op te stellen waarin alle afhandelingstaken met betrekking tot de geldstromen worden opgenomen. Vervolgens is het zaak om u consistent aan dit schema te houden. Dit zorgt er op de eerste plaats voor dat uw bedrijf goed georganiseerd blijft, maar het zorgt er ook voor dat alle taken eenvoudig beheerd kunnen worden. Dit voorkomt dat de geldverwerking achter gaat lopen.

5. Bepaal hoeveel geld u in bedrijf houdt

Zeker wanneer bedrijven in drukke tijden terecht komen is het heel makkelijk om taken zoals het storten van contanten te laten vervallen. Dit zijn vaak de taken die wat meer tijd kosten en dus de taken die het eerst worden geskipt. Bedenk wel dat het in bedrijf houden van grotere bedragen aan contanten het risico op diefstal verhoogt, zowel intern als extern. Stel limieten in voor hoeveel contant geld u maximaal in bedrijf houdt en stort overige bedragen, ook wanneer u het druk heeft.

6. Investeer in technologie

Investeren in geautomatiseerde cashmanagement technologie is investeren in de veiligheid, efficiëntie en nauwkeurigheid van uw bedrijf. De juiste technologie stelt uw bedrijf in staat om het cashproces makkelijker te voltooien en te beheren, terwijl u direct zorgt voor een lange termijn besparing.

Alle financiën op orde

Cashmanagement wordt het best samen met het overige financieel management onder de loep genomen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar hoeveel u mogelijk verliest door factuurbetalingen die uit blijven. Heeft u hier veel mee te maken? Willems Incasso uit Utrecht helpt u graag verder. Neem gerust eens contact met ons op.

42 cash management

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input