Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws 7 Goede voornemens voor een financieel gezond jaar!
05-1-2018

Als ondernemer streeft u er voortdurend naar om het beste uit uzelf en uw onderneming te halen. Nu het fiscale boekjaar bijna achter de rug is, is het belangrijk om weer met nieuwe energie vooruit te kijken. Gaat volgend jaar het jaar worden waarin u uw bedrijf verder laat groeien?

Om goed het nieuwe jaar te beginnen hebben wij onderstaande 7 goede voornemens voor u opgesteld. Print ze uit, volg en ze zullen u helpen u aan een gezond financieel boekjaar!

1. Krijg grip op uw financiën

U bent de baas en dus beslist u wat er inkomt en uitgaat. Daarom moet u als geen ander op de hoogte zijn van de geldstromen binnen uw bedrijf. Lastig om hiermee bezig te zijn? Vraag een professional met u mee te kijken. Als directeur moet u de cijfers kennen, zodat u hierop kunt anticiperen.

2. Factureer op tijd

Facturering mag u niet laten versloffen. Dit zijn namelijk de inkomsten voor uw bedrijf. Stuur daarom altijd tijdig een factuur naar een relatie wanneer u een product of dienst heeft geleverd.

3. Hanteer een gezond debiteurenbeleid

Soms vergeet een klant een factuur te voldoen of wordt er zelfs helemaal niet betaald. Door een strak debiteurenbeleid te hanteren, krijgt u grip op uw debiteuren en weet u exact hoeveel geld u nog ontvangt.

4. Zorg voor een financieel vangnet

Er kunnen zich altijd situaties voordoen dat het wat lastiger gaat binnen uw onderneming. Zorg daarom voor een financieel vangnet door middel van een gezonde spaarrekening of eventueel een krediet bij de bank.

5. Ga voor een gezonde liquiditeitsbegroting

Een goede liquiditeitsbegroting geeft inzicht in wat u nog moet betalen, wanneer u btw verschuldigd bent en wanneer het beste moment is om te investeren. Bespreek maandelijks deze begroting om te kijken hoe het gaat. Een belangrijk doel voor het nieuwe jaar!

6. Verbeter uw cashflow

Verbeter uw cashflow en voorkom dat u zelf achterstand oploopt met uw betalingen. Factureer tijdig en ontvang sneller geld. Wees ook kritisch bij het aannemen van alle klanten. Sommige klanten wilt u liever niet.

7. Verleg uw grenzen naar het buitenland

Bent u in Nederland succesvol met uw bedrijf? Waarom niet ondernemen in het buitenland? Door slim te investeren, verzekert u zichzelf van meer binnenkomende geldstromen. De Belgische markt is relatief makkelijk te betreden als Nederlands bedrijf.

Incasso of gerechtsdeurwaarder in Utrecht nodig?

Ook in dit nieuwe jaar kan het altijd voorkomen dat een debiteur niet wil betalen. Onze medewerkers nemen deze zaak graag voor u uit handen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

01 goede voornemens

 

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input