Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws Het klokkie
19-1-2017

Het beslag- en executierecht is, evenals het goederenrecht, statisch van aard. Veel regels en formaliteiten. De praktijk is echter in het geheel niet statisch. Nergens zoveel dynamiek als in de praktijk van de deurwaarder, waarin standpunten en belangen van partijen constant de degens kruisen met de regels van het recht. De slagroom op de taart van het executie- en beslagrecht deelt gerechtsdeurwaarderskantoor Willems graag in een maandelijks te verspreiden praktijkcasus.

Ontruiming met een luchtje

Je kent het wel. Luxe appartement in Amsterdam-Zuid. Een huur met 3 nullen en een huurachterstand met 4 nullen. Onze opdrachtgever, een advocatenkantoor uit Utrecht, haalt uiteindelijk vonnis en verzoekt Willems om het gehuurde te ontruimen.

De ontruimingstermijn is 2 weken. De hulpofficier loopt volgens een vast schema. Dus een maandje onderweg voor we met de slotenmaker en verhuizers op de stoep staan. Aanbellen beneden, niemand doet open (niemand thuis?), dus met de huismeester door de centrale hal naar boven naar het appartement. Mooi uitzicht over de stad.

Nog een keer aanbellen, stevig op de deur kloppen, geen reactie, deur openmaken en naar binnen. Niemand aanwezig, maar alles ziet er wel ‘levend’ uit. Of iemand even weg is voor een boodschap. Levend is ook hetgeen in één van de slaapkamers staat. Wiet in overvloed. Gevolg: de ontruiming wordt gestaakt in het kader van een strafrechtelijk onderzoek.

Beslag op een bijzondere inboedel – het klokkie

Wel hebben we nog even de aanwezige inboedel in beslag genomen. De inboedel was immers net zo luxe als het appartement zelf. Eén item viel daarbij op. Een polshorloge, een Breitling by Bentley. Natuurlijk direct veilig gesteld door gerechtelijke bewaring. Deurtje dicht, nieuwe sloten er op en na afronding van het politieonderzoek is het appartement alsnog ter vrije beschikking aan de verhuurder gesteld.

Bleef daar de inboedel en de klok. In de zijvleugel van ons kantoor hebben wij de veilingruimte ingericht, de boel gekaveld, de executoriale verkoop aangezegd en georganiseerd. Het klokkie werd intussen toch wel een item. Een soort van jongensdingetje. Je denkt aan sportauto’s, rijkdom, avontuur. Wat gaat ie opleveren?

Tussen deze vragen door kwam ook de twijfel. Is de klok wel echt? Zat in een mooi met leder bezet doosje, met certificaat. Toch maar even het certificaat controleren. Dit gaf geen uitsluitsel. Deskundigen bezoeken. Klok bekeken, uit elkaar in mekaar. Geen 100 procent. Noch echt, noch nep. Hoe kan het?

De executoriale verkoop - echt klokkie of imitatie?

Intussen wel heel veel reacties op de advertentie. Wat is het er voor één? Wat moet ie kosten? Zijn er veel belangstellenden? Het werd druk, heel druk, met als gevolg dat de hele inboedel binnen een half uur was verkocht. Iedereen in spanning over het klokkie.

Aftrappen voor het horloge en inzetten op € 500,00 (is ie wel echt?). Kijken en nog eens kijken. Voelen of de klok wel zwaar genoeg is, alsof dit een garantie van echtheid is.

De boel kwam pas echt aan het rollen door de magie van de deskundige op afstand. De magie van de foto van het juweel via WhatsApp gevolgd door een oordeel en een bod van € 1.000,00. Deze tovenaar zorgde dat de biedingen elkaar opvolgden als golven in een wilde zee. De verhouding tussen nieuw en gebruikt ging totaal verloren. De begeerte voor het klokkie steeg tot grote hoogte en leidde tot een resultaat waar we nu nog U tegen zeggen.

Vraag blijft of iemand nu een echte of een nepper om de pols heeft of in de kluis heeft liggen. En … wie was die deskundige op afstand?

Het was in alle opzichten wel een mooi klokkie.

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input