Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Vakantieplannen? Betaal eerst uw openstaande schulden
04-8-2017

Heeft u binnenkort vakantie en gaat u genieten van de zon in het buitenland? Buiten de lange wachttijden op Schiphol, kunt u weleens voor een vervelende verrassing komen te staan. U kunt zomaar de Belastingdienst, Douane of Mareschaussee tegenkomen. Zij voeren vaak onaangekondigde controles uit op vliegvelden om openstaande belastingschulden en boetes te innen.

U mag namelijk niet met schulden het vliegtuig instappen. Komt één van de instanties erachter dat u nog een aantal boetes hebt openstaan, dan moet u de schulden ter plekke betalen. Wanneer u de gebruikelijke paspoortcontrole heeft gehad, kan de Belastingdienst aan u vragen of u nog openstaande rekeningen heeft.

Onbetaalde boetes? Betaal ze!

Ook de Koninklijke Marechaussee kijkt regelmatig of u nog openstaande boetes heeft. Wanneer u onbetaalde boetes heeft, dan staat u namelijk in het opsporingsregister. In het opsporingsregister staan uw boetes van het Centraal Justitieel Incassobureau. U kunt hierbij denken aan verkeers- en geldboetes, ook wel de geldboetevonnissen. Jaarlijks zijn er 5.000 mensen die zo’n openstaande boete op Schiphol moeten betalen en daar wilt u er niet één van zijn, toch?

 Wanneer mag u zich zorgen maken?

Maar u hoeft niet gelijk te schrikken. Kleine boetes, bijvoorbeeld verkeersovertredingen, een paar kilometer te hard rijden op de A2, die nog niet zijn verlopen zijn geen probleem. Hier zal de Marechaussee u niet voor tegenhouden. U moet zich echt zorgen gaan maken als de boetes na de tweede aanmaning nog niet zijn betaald.

Wanneer u een betalingstermijn heeft afgesproken of u heeft een andere regeling weten te treffen, dan kunt u gewoon in het vliegtuig stappen. U doet er verstandig aan om voordat u vertrekt, uw administratie onder de loep te nemen, zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Controle bij de Douane

Dan is er ook nog de Douane die controleert of u € 10.000 of meer in contanten bij u heeft. Van alle liquide middelen bij elkaar vanaf € 10.000 moet u aangifte doen. U kunt hierbij denken aan bankbiljetten, reischeques en waardepapieren aan toonder. U moet dit ook doen als de liquide middelen bedoeld zijn voor iemand anders. U hoeft hierover geen belasting te betalen, maar wanneer u geen aangifte doet, riskeert u een fikse geldboete of een gevangenisstraf.

Geniet van uw vakantie

Gaat u dus binnenkort op vakantie, zorg er dan voor dat u eerst uw openstaande schulden betaalt, ook als u debiteur bent bij een bedrijf. Dit geeft rust en een goede aftrap voor een onbezorgde vakantie.

31 vakantieplannen

 

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.