Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Maak altijd werk van incasso!
16-11-2018

Niets is zo vervelend als een klant die niet betaalt. Als kleine of grote ondernemer loopt u bij iedere klant het risico dat u hier mee te maken krijgt. Wanbetaling is immers één van de grootste problemen van ondernemend Nederland. Veel ondernemers vinden een incassotraject teveel gedoe. Ze nemen daarom maar hun verlies en zien het als ‘ondernemers risico’. Denkt u eens over het volgende na:

Als u 3% van uw omzet verliest door wanbetaling, hoeveel % is dat dan van uw winst?

Enkele niet betalende klanten kunnen uw winst behoorlijk naar beneden halen. Maak daarom altijd werk van uw openstaande facturen. Bij Willems Gerechtsdeurwaarder & Incasso in Utrecht kunt u eenvoudig uw openstaande factuur en de correspondentie online indienen . Wij nemen u veel werk uit handen zodat u zich kunt focussen op wel betalende klanten.

Uw inkomsten gaan haperen

Een onbetaalde factuur is altijd onbevredigend. Gemaakte uren en gebruikte materialen worden immers niet betaald. De geldstroom waar u op had gerekend kan ineens gaan haperen en uw groei stagneert. De mate waarin u garant kunt staan voor uw financiële verplichtingen neemt af. Soms kan dit zover gaan dat u extra krediet moet afnemen bij uw bank.

Richt u de aandacht onvoldoende op betaling van uw facturen, dan bestaat de kans dat onbetaalde facturen zich opstapelen. Steeds meer debiteuren blijken dubieus of wachten rustig af totdat ze een reminder krijgen. Voor een deel is dit aan uw eigen beleid te wijten. U dient hen immers vanaf het begin af aan (flink) achter de broek te zitten. Doet u dit niet, dan kunnen de bedrijfsresultaten snel verminderen. Uw bedrijf zou niet het eerste zijn dat hierdoor in faillissementsproblemen komt.

Uw geld snel binnen krijgen

Naast het bevorderen van de verkoop behoort het beheer van uw debiteuren hoog op uw to-do lijstje te staan. U of uw goede debiteurenbeheerder incasseert uw geld sneller en kan het eerder investeren in uw bedrijf of marketing. Zo blijft u de concurrentie voor. Dit kan weer leiden tot vergroting van uw klantenkring.

Het begint met een andere focus op uw debiteuren. Schat van tevoren de kredietrisico’s in, gebruik databronnen en deel klanten in groepen in. Blijf ook tijdens het openstaan van de factuur met uw klant hierover communiceren. Orden alle aantekeningen en correspondentie die hiermee samenhangt. Dit dossier maakt u incasso sterker en kan er ook nog voor zorgen dat de rechter u gelijk geeft.

Uw partner in business

Laat u het incassoproces graag professioneel begeleiden, dan is Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso voor u het juiste adres. Wij begeleiden het gehele traject en nemen alle benodigde stappen in goed overleg met u. Interesse in een stevige partner in business? Bel dan: 030-2320730 of neem contact met ons op.

46 Incasso doen

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.