Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Incassobureau nodig? Download onze 13 punten checklist! [Gratis]
27-2-2020

Het is al vervelend genoeg wanneer u een incassobureau nodig heeft. Waarschijnlijk bent u klaar met de smoesjes van uw debiteur en wilt u gewoon uw geld hebben. Wanneer vervolgens blijkt dat het incassobureau dat u heeft ingeschakeld zich niet aan de regels houdt, dan wordt het allemaal nog een stuk vervelender. U wilt kunnen rekenen op een fatsoenlijk incasseringstraject volgens de wettelijke gedragsregels en geen agressieve cowboys.

Hoe weet u echter nu welke incassobureaus betrouwbaar zijn en welke niet? Hiervoor kunt u onze handige checklist gebruiken! Onderaan dit blog kunt u deze gratis downloaden als PDF. Ga naar de download pagina.

Incassobureaus zijn niet altijd betrouwbaar

Wanneer u een incassobureau inschakelt, dan mag u er van uit gaan dat dit incassobureau netjes handelt, fatsoenlijk incasseert en gewoon voldoet aan de geldende regels. De KBvG heeft al jaren uitgebreide gedragsrichtlijnen voor haar leden. Helaas blijkt het in de praktijk vaak mis te gaan. Dit heeft vooral te maken met het feit dat iedereen een incassobureau mag starten. Hiervoor zijn geen specifieke documenten, diploma’s of andere stukken voor nodig. Er zijn geen wettelijke eisen op het vlak van scholing en kwaliteit. Hierdoor kan werkelijk iedereen een incassobureau starten en dit zorgt helaas ook voor het ontstaan van malafide incassopartijen.

Verkeerde incassobureaus zijn onprettig

Wordt er een incassobureau ingeschakeld dat niet netjes handelt? Dan heeft zowel de niet betalende klant als de ondernemer die de vordering uit handen heeft gegeven hier last van. De debiteur heeft er last van, omdat er in de meeste gevallen te hoge incassokosten worden berekend. Daarnaast wordt de debiteur ook niet altijd even respectvol behandeld. Voor ondernemers is het ook zeker niet prettig, want deze incassopartijen handelen uit naam van de bedrijven en kunnen daarmee makkelijk zorgen voor een slechter imago.

Incassoregister in de maak

Minister Dekker heeft in 2019 aangegeven bezig te zijn met het doen van een wetsvoorstel voor het opstellen van een zogenaamd incassoregister. Dit register kan uiteindelijk door ondernemers worden geraadpleegd wanneer zij een incassobureau nodig hebben. Het register bevat uitsluitend incassobureaus die aan toelatingseisen voldoen, waardoor ondernemers zeker kiezen voor een betrouwbare incassopartij. Inmiddels wordt er gewerkt aan een incassoregister, maar het spreekt voor zich dat de realisatie de nodige tijd in beslag zal nemen. Rond 2021 zou het register klaar moeten zijn.

Volg altijd een checklist bij het maken van uw keuze

Heeft u een incassobureau nodig en heeft u nog geen vaste incassopartner? Download dan onze gratis checklist bij het kiezen van een incassopartij. Controleer of de incassopartij aan uw wensen en eisen voldoet, of de partij u de juiste mogelijkheden biedt en welke kosten er gehanteerd worden. Check vervolgens ook de ervaringen van zowel ondernemers als consumenten met dit incassobureau. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld online reviews te lezen op Google.

Laat uw gegevens op deze pagina achter en u krijgt onze checklist met 13 punten direct in uw mailbox als pdf.

Kies voor de betrouwbaarheid van Willems Incasso

U kunt natuurlijk ook kiezen voor de ervaren, betrouwbare en vertrouwde service van Willems Incasso uit Utrecht. Wij hebben een jarenlange ervaring en garanderen u een fatsoenlijk, respectvol en passend incassotraject. Wij hebben de ISO-certificaten 9001:2015 en 27001:2013 waarmee u zeker bent van een hoge kwaliteit. Wilt u meer weten over onze werkwijze en kosten? U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze adviseurs voor meer informatie en advies. U kunt ook uw factuur online indienen.

09 checklist incassov2

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.