Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws iDEAL-link bij factuur vergroot betaalsnelheid
03-7-2020

Wilt u dat uw facturen sneller betaald worden? Dan is er een simpele oplossing! Uit onderzoek blijkt namelijk dat het toevoegen van een iDEAL-link bij een factuur zorgt dat uw factuur sneller betaald wordt. Veel bedrijven ervaren moeite met het op tijd betaald krijgen van een deel van de facturen. Zij zoeken naar mogelijkheden om de snelheid van betalen te vergroten. Dit kan heel eenvoudig door middel van een iDEAL-link. Wanneer u de factuur per mail toestuurt en in de mail een iDEAL-betaallink plaatst, dan versnelt u de factuurbetaling gemiddeld met 9 dagen.  

Snellere betaling van facturen met iDEAL-link

Het bedrijf Payt, Nederlandse software bouwer, voerde recent een onderzoek uit naar de betaalsnelheid van meer dan 1,8 miljoen facturen in hun systeem. Hierbij werd vooral aandacht besteed aan de betaalsnelheid bij diverse facturen. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de betaaltijd wordt verkort met maar liefst 9 dagen, gemiddeld genomen, wanneer een factuur voorzien is van een iDEAL-link. Deze verkorting van de tijd tussen het ontvangen van de factuur en het betalen van de factuur bestaat vooral bij MKB-klanten en particuliere klanten.

Nog steeds niet altijd binnen de betaaltermijn

We zien dus een verschil van 9 dagen in de betaalsnelheid tussen facturen met iDEAL-link en facturen zonder iDEAL-link. Toch betekent dit in de praktijk niet dat de facturen dan ook binnen de betaaltermijn worden betaald. Facturen met een betaaltermijn van 14 dagen, die worden verstuurd zonder iDEAL-link, worden betaald na gemiddeld 25 dagen. De facturen met eenzelfde betaaltermijn, maar mét iDEAL-link, worden gemiddeld na 16 dagen betaald. Dit is dus nog altijd 2 dagen na het aflopen van de betaaltermijn. Overigens zijn er ook partijen die de factuur direct afhandelen wanneer zij gebruik kunnen maken van een iDEAL-link. Zo betaalde Hanzehogeschool Groningen een ontvangen factuur met iDEAL-link binnen 17 seconden.

Het gemak zorgt voor een snellere betaling

Het is vooral het gemak van betalen middels een iDEAL-link dat ervoor zorgt dat facturen sneller betaald worden. Wanneer de betaallink ontbreekt, moeten mensen zelf een overschrijving doen. Hierbij moeten zij veel invullen, zoals het rekeningnummer en een omschrijving, een factuurnummer of een klantnummer. Dit hebben mensen vaak niet bij de hand of is lastig vanaf een mobiele telefoon. Ruim 52% van de ondernemers verstuurt de factuur al digitaal.

Wanneer een factuur een iDEAL-link bevat, dan worden mensen direct naar de eigen bankomgeving geleid en hoeven zij de betaling enkel nog te bevestigen. Alles is al ingevuld en er hoeft alleen nog een akkoord voor betaling te worden gegeven. Dit bespaart veel tijd en uiteindelijk zorgt dit ervoor dat de facturen sneller worden betaald. Klinkt heel logisch en aannemelijk.

Voorzie uw facturen van een iDEAL-link

Heeft u vaak te maken met facturen die veel te laat worden betaald? Dan kan dit leiden tot financiële problemen voor uw bedrijf. Uiteraard wilt u dit voorkomen. Het is dan zeker aan te raden om te onderzoeken of u uw facturen kunt voorzien van een iDEAL-link. Het verkort de betaaltijd en daarmee kunt u financiële problemen door te laat betaalde facturen voorkomen.

Wordt een factuur helemaal niet betaald? Dan kunt u de vorderingen uiteraard uit handen geven. Het ervaren team van Willems Incasso & Gerechtsdeurwaarders uit Utrecht staat dan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies. U kunt ook direct uw openstaande factuur naar ons verzenden en dan ondernemen wij direct actie!

27 ideal link factuur

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.