Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws “Geld is in behandeling bij de bank” = Dag smoesje!
29-3-2019

Bij het huisbezoek van een deurwaarder denkt u waarschijnlijk als eerste aan het innen van openstaande schulden. Dit is inderdaad wat een deurwaarder doet, maar dit is niet het enige. Een goede deurwaarder geeft zijn ogen en oren de kost. Hij signaleert en constateert. Zo ontstaat er een inzicht over de mogelijkheden tot verhaal. Het gesprek van de deurwaarder met de debiteur is vaak in meerdere opzichten verhelderend.

Wij voeren regelmatig huisbezoeken uit voor onze klanten. Naast dat het beter inzicht geeft in de situatie van de debiteur geeft het ook een duidelijk signaal af dat er betaald moet gaan worden.

Deurwaarder is een schakel

De deurwaarder doet enerzijds werk voor instanties en bedrijven: als er openstaande schulden zijn tegenover u als organisatie, gaat de deurwaarder in gesprek met de schuldenaar. Anderzijds is het de taak van de deurwaarder om zicht te krijgen op iemands financiële situatie. Kan, of wil iemand niet betalen? Dit zijn twee verschillende situaties, die om een heel andere aanpak vragen. Juist daarom is een professionele deurwaarder ook betrokken.

Het werk van een deurwaarder houdt dus meer in dan met een stok achter de deur, (letterlijk) langskomen bij de wanbetaler. In veel gevallen vindt er een gesprek tussen de deurwaarder en de schuldenaar plaats met als gevolg een reële regeling en duidelijkheid voor de ondernemer over zijn openstaande factuur.

Discussie over het werk van de deurwaarder

Een bezoek van een deurwaarder kan veel impact hebben op de schuldenaar. Niemand wordt graag geconfronteerd met ‘iets’ dat niet helemaal is goed gegaan. Schuld betekent immers niet alleen maar een rekening onbetaald te hebben gelaten. Het betekent vaak ook schuldig zijn en schuldig voelen.

In deze tijd zie je een beweging op gang komen, waarbij schulden steeds meer gezien worden als een maatschappelijk probleem. Een probleem dat vooral zichtbaar wordt als de deurwaarder langs komt. Niet gek, dat de deurwaarder (en ook de incasseerder) in de schijnwerpers staat en soms zelfs vereenzelvigd wordt met het probleem.

Het spits zich daarbij vaak toe op het kostenverhogend effect van de maatregelen, die de deurwaarder kan nemen.

Huisbezoeken in een vroeg stadium (kort na het ontstaan van de schuld) voorkomen deze hogere kosten voor de schuldeiser en schuldenaar, en uiteindelijk de maatschappij als geheel.

Een huisbezoek: direct met respect

Een klant die niet betaalt zorgt voor een vervelende situatie. Wij helpen u om deze situatie op een beschaafde, maar standvastige manier op te lossen. Samen met u bekijken we wat de beste oplossing is. Een huisbezoek is een optie. Het is een directe vorm van communicatie, die met respect uitgevoerd tot het juiste resultaat leidt. Vragen? Neem gerust contact op.

13 huisbezoek deurwaarder

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.