Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Willems wenst u fijne kerstdagen en een gezond 2024!
15-12-2023

We kijken graag samen met u uit naar een mooier, beter en financieel positiever 2024. Uiteraard staat Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht ook in het komende jaar weer graag voor u klaar. Voor nu wensen wij u fijne feestdagen en alvast een fantastisch nieuwjaar! 🎄

Fijne feestdagen

Het einde van het jaar is alweer in zicht. De maanden vlogen afgelopen tijd voorbij. Voor velen betekent dit dat er een mooie en gezellige tijd aan zit te komen, met veel gezelligheid, fijne mensen en lekker eten en drinken. Natuurlijk betekent dit voor anderen vooral ook dat het een periode is van zo veel mogelijk eindjes aan elkaar knopen. Financiële gezondheid en vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend, zoals we vaker met u gedeeld hebben in het afgelopen jaar. 

Voordat we het jaar 2023 gaan afsluiten, kijken we graag nog eens terug op een aantal belangrijke zaken die we met u gedeeld hebben in het afgelopen jaar. Op onze blogpagina delen we maandelijks interessante artikelen.

Meer jonge Nederlanders in financiële moeilijkheden

In 2023 hebben we de boodschappen weer duurder zien worden en moesten we steeds meer betalen voor een beetje brandstof. Uiteindelijk moeten we bijna allemaal meer geld uitgeven dan een jaar geleden en de koopkracht ligt lager. Het viel vooral op dat het nu voornamelijk jonge Nederlanders zijn die makkelijker in de financiële moeilijkheden terecht komen.

Doorberekenen van kosten is niet altijd mogelijk

Ook bedrijven hebben in het afgelopen jaar gemerkt dat de kosten een stuk omhoog zijn gegaan. Een logisch gevolg is meestal dat deze kosten aan de klant worden doorberekend, maar in hoeverre valt dit nog binnen de redelijke grenzen? Wij vertelden u meer over het feit dat het doorberekenen van kosten aan de klant niet voor alle bedrijven tot de mogelijkheden behoort.

Duidelijke incassoteksten verhogen de kans op snelle betalingen

Een belangrijk punt dat we in het afgelopen jaar hebben aangehaald is het feit dat veel incassoteksten te moeilijk zijn. Bedrijven voelen de noodzaak om veel dure, moeilijke woorden in incassoteksten te gebruiken. Het gevolg is dat de teksten niet altijd begrepen worden, waardoor betaling juist uitblijft. Wij vertelden u meer over hoe duidelijke incassoteksten de kans op een snellere betaling aanzienlijk kan verhogen.

Het belang van goede algemene voorwaarden

Een klein foutje of een vergeten detail in de algemene voorwaarden kan grote gevolgen hebben, zeker ook op het financiële vlak. Toch besteden niet alle bedrijven optimale aandacht aan het opstellen en juridisch waterdicht maken van de algemene voorwaarden. Wij gaven u inzicht in het belang van goede algemene voorwaarden voor zakelijk handelen en een goede bescherming van uw bedrijf.

AI inzetten voor een gezonde cashflow

Het afgelopen jaar hebben we de mogelijkheden op het gebied van AI, artificiële intelligentie, sterk zien groeien. Dit is een trend die zich zeker voort gaat zetten, ook op het financiële vlak. Wij gaven u eerder al een kijkje in hoe AI kan worden ingezet voor een gezonde cashflow, maar wij vertelden u ook meer over de angst voor AI-tools die onder veel ondernemers leeft.

Fijne feestdagen en een financieel gezond 2024!

Het is nu tijd om het jaar 2023 echt af te gaan sluiten. We kijken graag samen met u uit naar een mooier, beter en financieel positiever 2024. Uiteraard staat Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht ook in het komende jaar weer graag voor u klaar. Voor nu wensen wij u fijne feestdagen en alvast een fantastisch nieuwjaar!

 

 

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.