Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws 30x Gratis bedrijfsdata controleren in Handelsregister KvK
08-9-2017

Voor ondernemers wordt het een stuk eenvoudiger om te weten met wie ze zaken doen. De Kamer van Koophandel (KvK) biedt ondernemers 30 keer per jaar de mogelijkheid om gratis bedrijfsdata te controleren in het Handelsregister. Bovendien zijn er twee geanonimiseerde sets met open data beschikbaar gesteld. Daarmee kunnen onder meer applicaties en analyses worden gemaakt.

Waarom deze wijziging?

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zegde de wijziging eerder toe in de Tweede Kamer. Vanaf 17 juli 2017 is het voor ondernemers mogelijk om gebruik te maken van deze nieuwe diensten. Volgens KvK-bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk zijn ze een uitstekende stimulans voor het innoverend vermogen van Nederland.

Daarnaast denkt ze dat het een positieve uitwerking heeft op de rechtszekerheid in het handelsverkeer. Het raadplegen van het Handelsregister wordt voor (startende) ondernemers op deze manier flink vereenvoudigd. Veel ondernemers maken nu zelden gebruik van het handelsregister omdat het geld kost.

Voordelen bedrijfsdata checken

De nieuwe mogelijkheid van de KvK levert ondernemers diverse voordelen op. Zo is het een stuk eenvoudiger te checken of een bedrijf daadwerkelijk bestaat en zo ja, wie er bevoegd is om te handelen namens een onderneming. Veel ondernemers denken zaken te doen met een betrouwbaar bedrijf of bevoegd persoon, maar in de praktijk blijkt dit soms flink tegen te vallen. 

Openstaande facturen en wanbetalers zijn voor veel ondernemers een flinke kostenpost. Mede daarom is deze wijziging voor u van groot belang. U krijgt namelijk snel inzicht in de bedrijfsgegevens van de onderneming met wie u zaken doet. ZZP’ers zijn echter niet verplicht om hun jaarrekening in te dienen, BV’s moeten dit wel jaarlijks doen. Als u dus zaken doet met een zzp’er maak dan gebruik van andere bronnen, zoals: bel eerdere referenties, controleer de social media kanalen, lees de algemene voorwaarden en kijk of er een creditcheck gedaan kan worden. Bij Incassoline kunt u hiervoor terecht.

Bedrijfsdata controleren

Bent u nieuwsgierig of een bedrijf daadwerkelijk bestaat of wilt u weten met wie u zaken doet? Wenst u meer zekerheid omtrent de betaling van een factuur? De inzages in het Handelsregister worden beschikbaar gesteld via de KvK App Handelsregister. Deze applicatie is eenvoudig te downloaden via de appstores van zowel Apple als Android. Maak er direct gebruik van en ontdek welke voordelen dit u oplevert.

Heeft u ondanks een goede voorbereiding een debiteur die niet wil betalen? Geef deze factuur dan uit handen aan ons. Neem contact met ons op en wij gaan deze voor u incasseren.36 kvk app handelsdata

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.