Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Mei = vakantiegeld: Dien uw vordering op tijd in!
07-5-2021

De meimaand is dé vakantiegeldmaand voor het grootste deel van de in loondienst werkende Nederlanders. Aan het einde van de maand zal naast het reguliere salaris ook het vakantiegeld door de werkgever uitbetaald worden. Veel door de regels van overheid hard getroffen horecabedrijven zullen het vakantiegeld later betalen. Echter ontvangt het grootste deel van de werknemers eind deze maand het vakantiegeld. Dit betekent dat nú het moment is om uw opstaande vorderingen in te dienen. Dit kan via ons online portaal of door contact met ons op te nemen. Wij gaan dan vaak dezelfde dag nog aan de slag!

Mei is dé maand voor vorderingen indienen

Wanneer u openstaande vorderingen heeft op particulieren, dan is mei dé maand bij uitstek om deze vorderingen in te dienen. Een aardig deel van de facturen die onbetaald blijven, blijft onbetaald wegens een gebrek aan financiële ruimte om de rekening te voldoen. Als de particulier een mooi bedrag aan vakantiegeld op de rekening heeft staan, dan ontstaat de financiële ruimte om de openstaande factuur aan u te betalen. De particulier zal deze actie in de regel niet zelf ondernemen, want de dreiging is vaak nog niet hoog genoeg. Het is daarom aan u om de vordering tijdig in te dienen bij ons als gerechtsdeurwaarderskantoor. Zo kunnen wij de particulier op het juiste moment en met de juiste toon herinneren aan de openstaande factuur. De kans op een succesvolle minnelijke incasso is dan erg hoog.

Waar wordt vakantiegeld aan uitgegeven?

Vóór we te maken kregen met de coronacrisis gaf een groot deel van de werkende Nederlanders het vakantiegeld daadwerkelijk aan de vakantie uit. Er werd een mooie reis van geboekt of er werden leuke dingen van gedaan tijdens de zomervakantie. Corona heeft veel zaken veranderd, waaronder ook de manier waarop we ons vakantiegeld besteden. In 2020 zette het grootste deel van de ontvangers van vakantiegeld het bedrag op de spaarrekening. Op de tweede plaats vinden we de investeringen in zaken voor in en om het huis. Zo pakten velen de tuin aan van het vakantiegeld of verbouwde de zolder. Dagjes uit, vakantieactiviteiten en elektronica staan ook in de lijst van zaken waaraan we het vakantiegeld uitgaven in 2020.

Waarom uw vordering indienen in mei?

Verreweg de meeste Nederlandse ondernemingen betalen het vakantiegeld uit in de maand mei. Dit betekent dat er in deze maand, zeker richting het einde van de maand, meer geld op de betaalrekening van de werkende Nederlander staat dan gemiddeld. Denkt u nu dat u ook nog wel eventjes kan wachten? Bedenk u dan dat veel ontvangers van vakantiegeld al een bestemming voor het bedrag hebben gevonden. Het grootste deel van deze personen heeft het vakantiegeld dan ook al uitgegeven binnen een tijd van drie maanden, maximaal.

Verhoog de kans op het ontvangen van de betaling

Het is voor u, als ondernemer, vooral belangrijk dat openstaande facturen spoedig worden betaald. Wanneer facturen te lang onbetaald blijven, dan groeit het gevaar voor uw eigen onderneming op liquiditeitsproblemen. De cashflow van uw bedrijf komt in het geding. Dit wilt u voorkomen. Door uw vordering nú in te dienen verhoogt u de kans dat de openstaande facturen snel worden betaald, van het ontvangen vakantiegeld. Dien uw vorderingen nu in bij Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht en wij gaan ermee aan de slag. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neemt u dan gerust contact met ons op.

18 vakantiegeld vordering debiteur

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.