Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws Fijne feestdagen en een financieel succesvol 2022
17-12-2021

Het einde van 2021 komt in zicht en dat is altijd een mooi moment om nog eens terug te kijken op het afgelopen jaar. Het team van Willems heeft ondanks alle maatregelen goed door kunnen werken. Onze systemen waren ingericht op thuiswerken en op kantoor was afstand houden prima mogelijk. Corona of niet, facturen moeten wel betaald blijven worden. We hebben afgelopen jaar weer veel nieuwe klanten en collega’s mogen verwelkomen. Wij wensen u fijne feestdagen een (financieel) gezond 2022!

Terugblik op 2021

Vorig jaar verwachtten we nog dat er dit jaar een einde zou komen aan de coronapandemie, maar helaas dat zit er voorlopig nog niet in. We mogen dan ook wel zeggen dat velen een lastig jaar achter de rug hebben, zeker financieel gezien. Veel sectoren zijn hard geraakt door de maatregelen van de overheid en ervaren financiële en mentale stress. Niet alleen vertrekt personeel, maar ook de vaste lasten lopen door.

Meerdere keren hebben wij nieuws gedeeld over de impact van de coronacrisis voor ondernemers, onder meer op het aantal facturen dat onbetaald blijft. Graag kijken wij, samen met u, nog eens achterom naar de blogs die we hebben geschreven. Wij delen 6 van onze nieuwsberichten die zeker de moeite waard zijn om nog eens door te nemen.

1. Top 10 van niet betaalde facturen

Ons nieuwsbericht van begin september met de top 10 niet betaalde rekeningen is erg goed gelezen! Op nummer 1 staat de zorgverzekering gevolgd door de huur of hypotheek en daarna de energierekening. Een interessant blog om nogmaals te lezen!

2. Hoe zit het met de proceskosten bij een incassozaak?

Wanneer een factuur onbetaald blijft, dan doet u er natuurlijk eerst zelf alles aan om de factuur alsnog betaald te krijgen. Vooraf verwacht u in principe nooit dat een factuurbetaling echt volledig uit blijft. Toch, als dit het geval blijkt te zijn, dan moet er actie ondernomen worden. Maar als het dan tot een proces moet komen, wie betaalt de proceskosten bij een incassozaak dan eigenlijk? Wij legden dit u uit, zodat u hier niet meer naar hoeft te gissen.

3. Uw lessen trekken uit onbetaalde facturen

Kunt u helemaal voorkomen dat uw facturen onbetaald blijven? Nee, dit kan helaas niet. Hoe goed u ook voorbereid bent, hoe goed u vooraf ook onderzoek doet, het kan altijd voorkomen dat u een factuur niet betaald krijgt. Wel kunt u leren van onbetaalde facturen, maar hoe doet u dat? Lees ons blog van augustus nog eens na.

4. Incasseren in tijden van corona

We hebben gemerkt dat incasseren er binnen veel bedrijven anders uitziet sinds we met corona te maken hebben. Het is dan ook zo dat de meesten zich er bewust van zijn dat velen financieel worstelen door deze nieuwe crisisvorm. Toch, anderzijds is het wel altijd belangrijk om ook de financiële gezondheid van uw bedrijf in de gaten te blijven houden. Het gaat niet alleen om hoe coulant u wilt zijn, maar vooral ook om hoe coulant u kunt zijn met het oog op de eigen financiële gezondheid. Hoe pakt u incasso in coronatijd aan? Wij gaven u hier meer informatie over.

5. Zelf uw debiteuren aanmoedigen te betalen

Het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn, maar we weten allemaal dat het in de praktijk meer dan eens voorkomt. Een debiteur moet extra worden gemotiveerd tot het betalen van een factuur. Voor veel bedrijven is dit een lastige taak. Uw debiteuren aanzetten tot betalen, hoe doet u dat? Wij gaven u een aantal waardevolle tips in ons blog uit januari om mee aan de slag te gaan.

6. Webwinkels volgen de regels nog altijd niet

Zeker sinds het uitbreken van de coronapandemie hebben webwinkels het razend druk. De consument wordt dan ook gestimuleerd om zo veel mogelijk online te doen, zoals ook thuis werken. Dit geldt ook voor shoppen. Er worden nu veel meer online aankopen gedaan dan voor de coronacrisis. We zien dat webwinkels nog altijd de regels overtreden en daarmee de consument benadelen. Dit is dan ook een belangrijk nadeel van online kopen. We lieten u een aantal belangrijke resultaten van een onderzoek zien.

Fijne feestdagen en een succesvol 2022!

Het is nu echt tijd om dit jaar af te sluiten en uit te kijken naar een nieuw jaar, vol nieuwe mogelijkheden en kansen. We willen u vooral heel fijne en gezellige feestdagen wensen en een onvergetelijke jaarwisseling. Natuurlijk wensen wij u alle succes, geluk en gezondheid voor 2022. Uiteraard staat Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht ook in het nieuwe jaar weer graag voor u klaar.

50 fijne feestdagen

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input