Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Fijne feestdagen en een financieel gezond 2023!
16-12-2022

We kunnen de laatste dagen van 2022 nu toch echt wel gaan aftellen. Het einde van het jaar is altijd een mooi moment om nog even stil te staan bij wat er is gebeurd en vooral ook vooruit te kijken naar wat er gaat gebeuren. Zeker op het financiële vlak was het afgelopen jaar voor zowel ondernemers als particulieren vaak uitdagend en rumoerig. Dit hebben wij uiteraard ook gemerkt bij ons op kantoor. Wij zijn trots dat wij veel klanten naar wens van dienst zijn geweest en mensen op weg hebben kunnen helpen.

Namens het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso wensen wij u hele fijne feestdagen, geniet met wie u lief is en rust uit. 🎄 Zo kunt u met nieuwe energie starten aan het fiscale boekjaar 2023. Ook wij staan dan weer voor u klaar!

Terugblik op 2022

Uiteraard hebben we in het afgelopen jaar veel handige nieuwtjes, tips en adviezen met u gedeeld. Op onze website staat een uitgebreide kennisbank aan incasso nieuwsberichten. Graag nemen wij een aantal van deze nieuwsberichten nog één keer met u door voor we gaan uitkijken naar het nieuwe jaar.

1. De zakelijke kredietscore verbeteren

Het is altijd goed om een positieve zakelijke kredietscore te hebben. Toch, steeds meer ondernemers merken de gevolgen van alle prijsstijgingen en zien de winsten afnemen of zelfs verliezen ontstaan. Hoe houdt u nu vast aan een positieve score en hoe kunt u de zakelijke kredietscore verbeteren? Wij gaven u 7 tips voor een betere zakelijke kredietscore.

2. De instelling van het prijsplafond voor energie

De sterk stijgende energieprijzen zijn niemand ontgaan. We zagen meer en meer huishoudens in de problemen komen en ook ondernemers merkten de gevolgen. Helaas hebben meerdere ondernemers de deuren voorgoed moeten sluiten en dat is eeuwig zonde. Voor de consument ligt er verbetering in het verschiet. Wij vertelden u hoe het energieplafond problematische schulden deels kan voorkomen.

3. Steeds meer facturen blijven te lang liggen

We hebben allemaal te maken met hogere kosten, elke maand opnieuw. Dit is helaas een trend die zich voort gaat zetten. Zo gaan de premies van zorgverzekeringen het komende jaar ook weer omhoog, waardoor de vaste lasten nog verder stijgen. Eerder in dit jaar vertelden wij u al dat meer dan een kwart van de facturen niet op tijd betaald wordt. De verwachting is dat het percentage aan huishoudens met financiële moeilijkheden verder zal groeien.

4. Faillissementen van klanten vroeg herkennen

Bedrijven hebben het financieel zwaarder dan voorheen. Binnen alle bedrijfstakken, behalve de bouwsector, namen de winsten af. Het wordt voor bedrijven hierdoor ook belangrijker om goed te weten met wie er zaken wordt gedaan. Risico’s dat grote facturen open blijven staan kunnen zeker nu beter vermeden worden. Wij gaven u meer informatie over de signalen van faillissement, zodat u financiële moeilijkheden bij uw klanten in een vroeger stadium kunt herkennen en erop in kunt spelen.

5. Meer huishoudens ontwikkelen betalingsachterstanden

We hebben het in het afgelopen jaar meerdere keren aangehaald in onze blogs: de betalingsachterstanden in ons land worden groter. Al relatief vroeg in het jaar deelden wij u mede dan 1 op de 5 huishoudens te maken had met betalingsachterstanden. Het is duidelijk dat deze aantallen zijn blijven groeien. Onder de jongvolwassenen tot 35 jaar heeft inmiddels al meer dan 1 op de 4 huishoudens met betalingsachterstanden te maken. 

Laten we uitkijken naar een financieel gezond 2023!

Het is tijd om het afgelopen jaar achter ons te laten en vooral even te gaan genieten van warme, sfeervolle en gezellige kerstdagen. Wij wensen u een mooie kerst, met lekker eten, veel warmte om u heen en een goed gezelschap. Natuurlijk willen wij u ook een financieel gezond 2023 wensen. Uiteraard staan wij ook in het komende jaar weer graag voor u klaar. 🎄 Fijne feestdagen en het beste voor 2023 namens Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht.

51 kerstwens incasso

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.