Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: de enige industrie waar winst wordt gemaakt van verlies is de schuldenindustrie.

 

                     

 

U bent hier: Home Nieuws Debiteurenbeheer zelf blijven doen of uitbesteden?
15-5-2020

Het goed bijhouden van uw debiteuren kost tijd en aandacht. Als u iedere maand een paar honderd facturen verstuurd en zo’n 5% komt de afspraken niet na, dan kost u dit veel tijd. Een gemiddelde debiteurbeheerder is vaak een dag per week bezig met het nabellen en controleren van betalingen. Dit is kostbare tijd en het nabellen vinden veel debiteurenbeheerders helemaal niet leuk. Waarom zou u het debiteurenbeheer niet uitbesteden aan een professional?

Willems Incasso & Gerechtsdeurwaarders staat al 50 jaar klaar voor ondernemers. Ons team aan ervaren incassomedewerkers neemt zonder problemen uw debiteurenbeheer over. Wij gaan op een professionele manier in gesprek met uw debiteuren om tot betaling over te gaan. Het is zelfs mogelijk om ons systeem aan die van u te koppelen. Zo ziet u direct wat de stand van zaken is.

Wat is debiteurenbeheer eigenlijk?

Een simpele definitie van debiteurenbeheer is: ‘Alle activiteiten om ervoor te zorgen dat facturen op tijd betaald worden’. Het hebben van een goed systeem met een duidelijk overzicht van de openstaande en betaalde facturen is hierbij essentieel. Als u geen idee heeft wanneer betalingen binnenkomen en wie nog moet betalen, dan kan dit voor cashflow problemen gaan zorgen. Een goede debiteurenbeheerder is dus onmisbaar in ieder bedrijf.

Zelf doen kost tijd

Binnen veel kleinere organisaties doet de financiële administratie vaak ook het debiteurenbeheer. Een logische keuze, maar het nabellen van openstaande facturen staat vaak niet bovenaan het lijstje. Veel mensen vinden het lastig om te vragen naar waar de betaling blijft. Ze voelen zich bezwaard en zijn van mening dat het toch wel goed komt. Ongemerkt blijft zo een deel van de facturen openstaan. Het zelf doen van debiteurenbeheer kost dus niet alleen tijd, maar ook keiharde omzet die u misloopt.

Betalingen op tijd binnenkrijgen

Hoe belangrijk is het voor u om facturen op tijd betaald te krijgen? U heeft zaken ingekocht en geleverd aan uw klant of diensten voor haar verricht. Een snelle betaling is essentieel om voldoende cashflow te hebben om de volgende klant te kunnen helpen. Door een goed debiteurenbeleid op te stellen (en dit ook te handhaven) voorkomt u een hoop problemen.

Maar wat als uw medewerkers geen tijd maken of prioriteit geven aan het nabellen van debiteuren? Of wat als er simpelweg geen capaciteit is binnen uw organisatie? Waarom zou u uw debiteurenbeheer zelf blijven doen? U kunt het ook aan ons uitbesteden!

Debiteurenbeheer uit handen geven

Door uw debiteurenbeheer uit handen te geven kunt u zich bezighouden met ondernemen en focussen wij ons op de betaling van de facturen. In goed overleg stellen we samen met u een debiteurenbeleid op en koppelen wij uw systeem aan het onze. Vervolgens gaan we aan de slag met uw debiteuren. Daarbij komen we niet alleen in actie als een betaaltermijn is verstreken, maar onderhouden we ook contact met debiteuren nadat een grote factuur is verzonden en treden we op als middelaar bij conflicten en klachten.

Bent u geïnteresseerd om uw debiteurenbeheer uit handen te geven? Willems Incasso & Gerechtsdeurwaarders uit Utrecht heeft diverse certificeringen en staat voor een hoge kwaliteit dienstverlening. Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

20 Debiteurenbeheer uitbesteden

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input