Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Debiteurenbeheer verdient meer aandacht dan het krijgt
01-4-2023

Betalingsachterstanden en het aantal groeiende klanten met betalingsproblemen hebben een enorme invloed op de werkzaamheden van finance professionals. In de praktijk blijkt echter dat er niet meer tijd wordt vrijgemaakt om dit op te lossen. Dat geven veel finance professionals die betrokken zijn bij debiteurenbeheer aan. Bij maar liefst 24% van de organisaties is debiteurenbeheer een ondergeschoven kindje. Maar liefst 40% van de finance professionals geeft aan dat hun organisatie in het afgelopen jaar meer klanten met betalingsachterstanden heeft gezien.

Zorgelijke trend bij MKB

Het is een zorgwekkende trend, vooral nu de coronaperiode en de energiecrisis hebben geleid tot een grote toename van betalingsproblemen bij bedrijven en consumenten. Deze problematiek rondom schulden is heel divers geworden en dat vraagt om maatwerk, zowel richting consumenten als bedrijven. De oplossing begint bij de finance professionals die betrokken zijn bij debiteurenbeheer. Zij moeten namelijk de juiste kennis en training krijgen om deze groeiende trend van betalingsproblemen het hoofd te bieden.

Het is daarom belangrijk dat bedrijven debiteurenbeheer meer centraal zetten in hun organisaties en investeren in de kennis van hun medewerkers. Uit de gesprekken met finance professionals blijkt dat twee op de vijf (38%) finance professionals graag meer kennis zouden willen hebben over hoe u debiteurenafhandeling het beste inricht.

Waarom verdient debiteurenbeheer meer aandacht?

Het is niet voor niets dat debiteurenbeheer meer aandacht verdient. Een goed debiteurenbeheer zorgt namelijk voor een betere cashflow en een stabielere financiële situatie voor uw onderneming. Door het opstellen van duidelijke betalingsvoorwaarden en het actief communiceren hiervan naar uw klanten, voorkomt u dat er onduidelijkheid ontstaat over de betalingstermijn en -wijze. Dit zorgt voor een snellere betaling en voorkomt discussies en vertragingen.

Daarnaast zorgt een goed debiteurenbeheer voor een betere relatie met uw klanten. Door een duidelijke en eerlijke communicatie over openstaande facturen en betalingsregelingen, voelen klanten zich serieus genomen en wordt het vertrouwen in uw onderneming vergroot. Een slecht debiteurenbeheer kan daarentegen leiden tot ontevreden klanten en een beschadigd imago.

Ook voorkomt een goed debiteurenbeheer dat er onnodige kosten en tijd verloren gaan aan het innen van openstaande facturen. Hierbij kunt u denken aan kosten voor herinneringen, aanmaningen en eventuele incassotrajecten. Door deze kosten te voorkomen, bespaart u niet alleen tijd en geld, maar voorkomt u ook een mogelijke verstoring van de relatie met uw klanten.

Incasseren van betalingsproblemen

Bij Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht zien we deze groeiende trend ook. Zakelijke klanten die te maken hebben met betalingsproblemen, hebben vaak al meerdere aanmaningen verstuurd zonder response en zijn daardoor vaak al gefrustreerd. Het is daarom belangrijk dat de debiteurenafhandeling op een respectvolle manier gebeurt en dat er geprobeerd wordt om samen tot een oplossing te komen. Bij Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso hebben wij de kennis en ervaring in huis om betalingsachterstanden op een professionele manier af te handelen.

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen het innen van openstaande vorderingen. Wij denken ook graag met onze klanten mee over hoe zij betalingsproblemen kunnen voorkomen en hun debiteurenbeheer kunnen verbeteren. Hierbij is het belangrijk om de communicatie met de klant centraal te stellen en hen te helpen bij het vinden van een oplossing die voor beide partijen acceptabel is.

Debiteurenbeheer uitbesteden

Onze gerechtsdeurwaarders en incassospecialisten hebben de kennis en expertise om betalingsachterstanden op een respectvolle manier af te handelen. Wij koppelen graag onze systemen aan die van u om zo snel te kunnen handelen. Wij begrijpen dat het incasseren van openstaande vorderingen een delicate zaak is en dat het belangrijk is om de relatie met de klant in stand te houden.

Wij zorgen er daarom voor dat het incassotraject op een professionele en respectvolle manier verloopt. Heeft u openstaande facturen? Voorkom risico’s voor uw organisatie en neem contact op met Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso uit Utrecht. Wij zijn u graag van dienst.

04 Debiteurenbeheer bedrijven tijd

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.