Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Credit check: 5 reden om deze altijd te doen
05-10-2018

Hoewel ondernemen altijd risico's met zich meebrengt, kunt u bepaalde risico's wel voorkomen of verkleinen. U wilt namelijk niet dat uw bedrijf ten onder gaat vanwege slecht betalende klanten. Het doen van een credit check bespaart een hoop financiële narigheid in de toekomst van klanten die niet of veel te laat betalen.

Veel bedrijven willen niet iedereen als klant en hebben een klantacceptatiebeleid. Pas als een klant de juiste kenmerken heeft worden diensten en producten geleverd. Veel kleine ondernemers vertrouwen op de blauwe ogen van hun klant en komen af en toe bedrogen uit. Met de tools van Incassoline is de kans hierop heel klein geworden. Direct vanaf de offerte tot aan de factuur krijgt u de juiste documenten en ondersteuning in ons online platform.

Redenen om een creditcheck te doen

In ons online platform Incassoline kunt u heel eenvoudig en voordelig een credit check aanvragen. Hieronder geven wij u 5 redenen waarom het belangrijk is om altijd zo’n check te doen.

1. Weet met wie u zaken doet

Als ondernemer weet u graag met wie u zaken doet. Dient een nieuwe klant zich aan? Dan gaat u er vanuit dat deze netjes betaalt voor een product of dienst die u levert. De praktijk wijst echter uit dat dit zeker niet altijd gebeurt. Een credit check is daarom een slimme keuze. Hiermee bespaart u zichzelf veel frustratie, tijd en kosten.

2. Voorkom niet-betalende klanten

Door het uitvoeren van een credit check voorkomt u dat u zaken doet met niet-betalende klanten. Klanten die bijvoorbeeld op rekening bestellen, maar uiteindelijk niet betalen, zijn een doorn in het oog van veel ondernemers en webwinkeliers. Voorkom financiële sores en maak gebruik van onze handige credit check.

3. Houd uw bedrijf financieel gezond

Door het gebruik van een credit check houdt u uw bedrijf financieel gezond. Hoe langer klanten wachten met betalen, hoe groter de kans dat uw bestaansrecht in het geding komt. U wilt niet dat de rechtbank een faillissement uitspreekt over uw bedrijf. U kunt dit voorkomen door uw klanten vooraf te screenen.

4. Past binnen een gezond debiteurenbeleid

Het structureel uitvoeren van een credit check past uitstekend binnen een gezond debiteurenbeleid . Zorg niet dat u als een hond achter klanten aanloopt, maar neem uw positie in en ga als leider aan de slag. Pak uw verantwoordelijkheid en voorkom niet-betalende klanten.

5. Helpt uw bedrijf groeien

Als ondernemer boekt u graag progressie. Laat uw onderneming verder tot bloei komen middels de credit check. Zolang uw bedrijf er financieel gezond voorstaat dankzij trouw betalende klanten, hoe groter de kans dat u ook in de toekomst slim zaken doet.

Credit check uitvoeren

Wilt u een credit check uitvoeren? Meld u dan gratis aan voor Incassoline en probeer het platform!

40 creditcheck doen

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.