Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws Willems Return maakt kinderen sterk en weerbaar
13-5-2018

Speciaal voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs heeft Willems Return in nauwe samenwerking met de Stichting Resilient Care Taking een fysiek weerbaarheids- en zelfverdedigingsprogramma ontwikkeld. De training “Jij maakt het verschil” is ontwikkeld op basis van kracht, flexibiliteit en natuurlijke weerbaarheid van de jeugd rondom schulden. Een training met een simpel doel: vaste grond geven aan ontluikend zelfvertrouwen bij kinderen. Binnenkort starten de eerste scholen in Utrecht met deze training.

Stichting Willems Return is opgericht door Gerechtsdeurwaarderskantoor Willems uit Utrecht. De 50 jaar ervaring met schulden en de mensen achter de schuld, heeft Willems omgezet in een training voor het basisonderwijs in samenwerking met de Stichting Resilient Care Taking ( www.stichtingrct.nl).

Voorbereiding op het voortgezet onderwijs

Het programma is met name geschikt voor groep 8 omdat het programma deels gericht is op de voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Het programma zal dit schooljaar worden gestart bij drie Utrechtse scholen: OBS het Zand, waarna andere scholen aanbod komen, zoals OBS Tuindorp en OBS Overvecht. Bij succes kunnen meer scholen zich aansluiten. Het programma is bestemd voor iedere basisschool in heel Nederland.

Weerbaarheid vergroten van kinderen

‘Jij maakt het verschil’ richt zich op het empoweren van kinderen zodat zij sterker kunnen staan en beter kunnen aangeven wat ze wel en niet willen. Accent in het programma zit hem vooral op handelen vanuit eigen kracht. Bij het hebben van schulden is dat zeer belangrijk. Maar al te vaak maken wij mee dat mensen met schulden juist niet handelen vanuit eigen kracht. Maar soms letterlijk hun kop in het zand steken, geen regie pakken en niet meer communiceren.

Resultaat is dat hun problemen alleen maar groter worden en de kans op een succesvolle aanpak steeds kleiner wordt. Door kinderen te trainen in het handelen vanuit eigen kracht en meer weerbaar te maken, wil Willems Return een bijdrage leveren aan voorkomen van schulden en aan betere oplossingen voor mensen als er schuld is ontstaan. We zijn trots op de samenwerking met Stichting Resilient Care Taking en hun maatwerk programma. Maatwerk dat eenvoudig kan worden ingepast in het jaarprogramma van basisscholen en zeker zal helpen om minder om te zetten in meer.

Minder mensen met schulden

De Stichting Willems Return wil graag iets minder, minder mensen met schulden. Immers schulden zorgen niet alleen voor geldzorgen, maar voor allerlei gevoelens van niet welbevinden. Schulden drukken zonder meer het welzijn. En onder druk presteren we minder, zijn we minder blij, zijn we minder in staat onze talenten te ontwikkelen en kunnen wij moeilijker zorgen voor onze naasten. Maatschappelijke verantwoordelijkheid houden wij graag eenvoudig: geen woorden, maar daden. Geen manifest, maar actie.

Interesse in dit programma?

Heeft u als leerkracht of basisschool interesse in dit programma? Neem dan contact met ons op en vraag naar Klaas Soellaart of Ryan Wagijo. Zij kunnen u meer vertellen over de inhoud van het programma en de mogelijkheden om het ook op uw school aan te bieden.

weerbaarheidsprogramma basisschool 2018

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input