Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws Creditmanagement trends in 2017!
31-3-2017

Een bedrijf is als een organisme dat meebeweegt op de deining van de economie. Zo deint ook creditmanagement mee. Ook hier is sprake van evolutie in trends en technieken. Preventie, maatwerk, samenwerking en klantanalyse zijn vier sleutelwoorden in het beheren van kredietrisico’s.

1. Preventie

Voorkomen is beter dan genezen is een credo dat ook in het creditmanagement steeds meer opgeld doet. Waar in het verleden pas werd gereageerd als betalingen uit de hand liepen, werkt creditmanagement steeds vaker vanuit preventie. Een voorbeeld is het vooraf screenen van uw klanten, zodat u kunt inschatten of u betalingsproblemen kunt verwachten.

2. Maatwerk

Steeds vaker worden met klanten afwijkende en individuele overeenkomsten afgesproken, in plaats van de standaardafspraken rond betalingstermijnen. Hoewel veel creditmanagers vrezen dat dit juist meer risico’s oplevert, blijkt in de praktijk vaak dat afwijkende betalingsvoorwaarden beter werken en dat klanten betalingsafspraken nakomen.

3. Samenwerking

Er is langzaamaan een verschuiving zichtbaar van creditmanagement als onderdeel van de afdeling finance naar de afdeling sales. Omdat salesteams direct contact hebben met klanten, zijn zij ook eerder op de hoogte als de situatie rond de klant verandert. Door de samenwerking van de creditmanager met finance, sales en (niet te vergeten) marketing staat niet alleen de creditmanager steviger in het bedrijf, maar staat uiteindelijk het hele bedrijf steviger in de markt.

4. Klantanalyse

Creditmanagers hebben steeds meer middelen tot hun beschikking om klanten te screenen. Zo kan uw bedrijf beter inspelen op de wensen van de klant, maar is uw bedrijf ook beter beschermd tegen wanbetalers en kredietrisico’s.

Automatisering is een steeds belangrijker middel in de actuele ontwikkelingen op het gebied van creditmanagement. Toch blijft creditmanagement mensenwerk. Juist door meer samen te werken met andere afdelingen zal de rol van de creditmanager veranderen van probleemoplosser naar spil in uw bedrijf.

Uw creditmanagement versterken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input