Nieuws en tips uit de incassowereld

 Door het team van Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

U bent hier: Home Nieuws Corona maatregelen bij Willems Gerechtsdeurwaarders
16-3-2020

 

In verband met de door de overheid ingestelde maatregelen rondom het Corona virus, nemen wij als kantoor ook maatregelen. We stellen de gezondheid van onze medewerkers voorop en nemen onze verantwoordelijkheid in het beperken van de verspreiding van het virus. In dit bericht nemen we de maatregelen met u door en wat voor invloed dit op u heeft als opdrachtgever en debiteur. Ons kantoor blijft gewoon open. Dus we blijven dossiers behandelen en opdrachten uitvoeren.

Maatregelen op ons kantoor

Wij hebben de maatregelen genomen aan de hand van de landelijke RIVM richtlijn. Dit zijn:

  • Geen handen meer schudden
  • Medewerkers met (lichte) griep komen niet naar kantoor
  • Medewerkers die thuis kunnen werken doen dat
  • De overige medewerkers werken in een wisselrooster (gespreid werken)
  • De schoonmaak is geïntensiveerd, en
  • Op diverse plaatsen zijn handgels geplaatst.
  • Afspraken met derden vinden zoveel mogelijk digitaal plaats
  • Ook hebben wij onze balie-faciliteiten voorlopig gesloten.

Met deze maatregelen kan het kantoor gewoon open blijven. We volgen het laatste nieuws nauwlettend. Indien er belangrijke werkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd zullen wij u daarover berichten.

Gevolgen voor u als klant

Hebben de Corona maatregelen invloed op uw dossiers bij ons? Nee, wij kunnen gewoon onze werkzaamheden blijven doen. Ons hele backoffice systeem draait in de cloud. Hierdoor kunnen medewerkers hun werkzaamheden via een beveiligde verbinding thuis blijven uitvoeren. Via het klantenportaal kunt u alle correspondentie volgen.

Wij hebben echter geen invloed op verdere beslissingen van de overheid of de Rechtspraak. Gisteren heeft de Rechtspraak bekend gemaakt de gerechten te sluiten vanaf 17 maart 2020. Zaken die op de rol staan bij de Rechtbank worden tot nader orde uitgesteld. Dagvaardingen kunnen nog wel worden uitgebracht en ingediend, alleen de behandeltijd zal langer zijn dat normaal.

Bij het betekenen van exploten aan de debiteur zullen wij een gepaste afstand bewaren. Indien de deurwaarder twijfels heeft over de gezondheid van de ontvanger, dan zal het exploot in een gesloten envelop worden uitgereikt. De wet biedt (Art. 47 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering) de mogelijkheid om een exploot aan de woonplaats van de geadresseerde te laten in een gesloten envelop. In de envelop zit een uitleg over de verdere manier van communiceren tussen ons kantoor en de betrokken persoon.

Gevolgen voor u als debiteur

We zijn allemaal overvallen door de impact van het Corona virus, maar dit betekent niet dat betaalafspraken niet nagekomen hoeven te worden. Debiteuren moeten nog steeds hun verplichtingen nakomen en wij zullen dit actief in de gaten houden. Onze werkzaamheden gaan, al dan niet in een aangepaste vorm, gewoon door.

Voorbereiden op financiële problemen

De effecten van het Corona virus en de maatregelen van de overheid komen hard aan op de economie. Bespreek met uw leveranciers, klanten en personeel wat u kunt doen om financieel gezond te blijven. Als u betaalafspraken maakt met uw debiteur, zet deze dan altijd op papier.

Laten we hopen dat we met deze tijdelijke maatregelen de verspreiding van het virus kunnen beperken. Wij houden u via onze website en social media kanalen op de hoogte en rekenen op uw begrip.

Willems Gerechtsdeurwaarders & Incasso

12 corona maatregelen

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.