Willems Gerechtsdeurwaarders
& Incasso in Utrecht

Nadenkertje: tekort geeft meer stress dan schulden.

U bent hier: Home Nieuws Adempauze van half jaar voor schuldenaar
21-4-2017

Voor veel schuldenaren is het lastig om uit een negatieve schuldenspiraal te komen. Ondanks de ondersteuning van een schuldhulpverlener lukt het niet altijd om succesvol te zijn in het aflossen van een (kleine of grote) schuld. Per 1 april 2017 is er echter een nieuwe regeling van kracht die schuldenaars helpt om op adem te komen. Wat houdt deze regeling in, wat is het doel hiervan en waarom heeft de overheid deze regeling in het leven geroepen?

Wat houdt de regeling in?

Dankzij deze regeling mogen schuldeisers maximaal een half jaar niet aankloppen bij mensen met schulden voor bijvoorbeeld een beslaglegging. Dit geeft schuldenaars een adempauze wanneer het niet lukt om op normale wijze een regeling te treffen met schuldeisers omdat er bijvoorbeeld te weinig geld is. Het voorstel is tot stand gekomen na intensief overleg tussen de Rijksoverheid, deurwaarders, belangenbehartigers en gemeenten.

Doel van deze adempauze?

Het doel van deze regeling is om schuldhulpverlening in samenwerking met de schuldenaar een plan te laten maken om schulden zo snel mogelijk af te lossen. Tijdens deze periode van maximaal een half jaar worden er zaken op een rijtje gezet en stabiliteit gecreëerd. Vanuit dat punt is het een stuk gemakkelijker voor mensen met schulden om nieuwe betalingsafspraken te maken met schuldeisers.

Oordeel van de staatssecretaris

Voor de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is deze regeling een belangrijke stap in de goede richting. Het is een perfecte aanvulling op de beslagvrije voet, waarmee schuldenaars verzekerd zijn van een minimuminkomen. Volgens haar zijn het belangrijke hulpmiddelen die helpen om mensen uit de schulden te komen en te bouwen aan een nieuw en schuldeloos bestaan.

Juridisch advies nodig?

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u hierin juridisch advies nodig? Neem vrijblijvend contact op met Willems Gerechtsdeurwaarders &  Incasso. Wij vertellen u er graag meer over.

16 Adempauze

Alles voor een geslaagde incasso!

Onze gratis digitale incassobox bevat alle documenten en tools die u nodig heeft voor een geslaagde incasso. Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang de box direct!

Vul uw naam in

Vul een uniek e-mailadres in (u kunt max. 1x inschrijven op de nieuwsbrief)

U dient akkoord met onze voorwaarden te gaan.

Invalid Input